Minder touringcars

Bussen legden vorig jaar flink minder kilometers af dan voor corona

Connexxion Breng-bus rijdt in Lent, Gelderland. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Bussen zoals lijndiensten en touringcars reden vorig jaar totaal 497 miljoen kilometer in Nederland. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van 2019, voor de pandemie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS). 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bussen legden vorig jaar flink minder kilometers af dan voor corona | OVPro.nl
Minder touringcars

Bussen legden vorig jaar flink minder kilometers af dan voor corona

Connexxion Breng-bus rijdt in Lent, Gelderland. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Bussen zoals lijndiensten en touringcars reden vorig jaar totaal 497 miljoen kilometer in Nederland. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van 2019, voor de pandemie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS). 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.