Buschauffeur Keolis (foto: Keolis)
combinatiefunctie

Keolis leidt buschauffeurs op als machinist in nieuwe pilot

Buschauffeur Keolis. Foto: Keolis

Keolis-medewerkers worden multifunctioneel opgeleid in een nieuwe pilot. De vervoerder wil in Twente het personeel opleiden in een combinatiefunctie van machinist, buschauffeur en service en veiligheid medewerker. Het doel van de pilot is om een aantrekkelijkere werkgever te worden in de huidige krappe arbeidsmarkt. 

“De functies in de pilot worden uitwisselbaar”, meldt Keolis in een verklaring. “Machinisten en medewerkers service & veiligheid worden ook opgeleid tot buschauffeur en andersom.” Keolis wil hiermee de loopbaanmogelijkheden binnen het bedrijf vergroten. Hierdoor hoopt het een aantrekkelijker werkgever te worden in de huidige krappe arbeidsmarkt.”

De pilot start met een kleine groep buschauffeurs en machinisten. De opleiding tot chauffeur duurt ongeveer drie maanden en de opleiding tot machinist minimaal vier maanden, Keolis streeft ernaar om de eerste groep van acht tot tien multifunctionele medewerkers in april 2023 in te zetten.

Flexibel inzetbaar

“We versterken de samenwerking tussen de dienstindelers van bus en trein en de logistieke afdelingen”, zegt René Nekkers, concessiemanager van Twente bij Keolis. “Hierdoor zien we sneller waar gaten dreigen te ontstaan in de roosters en kunnen we die vullen met mensen die flexibel inzetbaar zijn. Zo komen we samen tot een betere invulling van onze diensten.”

De ondernemingsraden van bus en trein worden nauw betrokken bij het verloop van dit traject en ook bij de definitieve besluitvorming. Hen is gevraagd om samen op te trekken om deze plannen te realiseren. Dinsdag 8 november zijn de medewerkers voorgelicht tijdens een informatiebijeenkomst.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.