Aangehouden

Passagier helpt chauffeur en wordt neergestoken in Rotterdamse bus

Politiewagen. Foto: ProMedia.

Een man werd dinsdagavond bij het busstation op Zuidplein in Rotterdam slachtoffer van een steekpartij. De 41-jarige kwam op voor een buschauffeur die belaagd werd door twee personen. Een van die twee personen zou niet hebben betaald voor de bus.

De buschauffeur sprak de twee jongens aan op het gedrag, waarna de jongens ruzie maakten met de chauffeur. Een van de jongens spuugde de RET-medewerker in zijn gezicht. Een passagier in de bus nam het op voor de buschauffeur. Een van de twee jongen pakte een mes en stak de passagier een aantal keer.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht in Rotterdam en de verdachten sloegen op de vlucht. De politie heeft de volgende dag twee verdachten aangehouden van 15 en 17 jaar.

De RET zegt tegenover Rijnmond het incident te betreuren. “Het gewelddadige gedrag van de passagier in kwestie keuren wij in alle toonaarden af”, schrijft de stadsvervoerder. “De hulpvaardige passagier zijn we grote dank verschuldigd.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.