Waterstofbussen

CaetanoBus breidt vloot uit met internationale orders

Waterstofbussen van Caetano gaan rondrijden in het Duitse Herten door nieuwe order. Foto: CaetanoBus.

Busbouwer Caetano vergroot de marktpositie in Duitsland en Portugal. In de Duitse stad Herten zullen in 2023 vijf nieuwe waterstofbussen rondrijden en voor Trandsdev in het Portugese Aveiro levert Caetano tien batterij-elektrische bussen.

De waterstofbussen die in Duitsland rondrijden zijn onderdeel van een grotere vloot Caetano H2.City Gold bussen, die de busbouwer in Europa levert. Tot nu toe heeft Caetano 80 waterstofbussen verkocht aan verschillende vervoerders in Europa.

De waterstofbus is het resultaat van de samenwerking tussen Toyota en Caetano. De H2. City Gold is een lichtgewicht en bus met een lage vloer. De bus heeft een aluminium frame en is uitgerust met twee batterijen. De bus kan maximaal 82 passagiers vervoeren en heeft een range van 500 kilometer.

De waterstofbussen van Caetano zijn voornamelijk in Duitsland populair. Momenteel rijden daar 56 zuinige bussen rond.

Batterij-elektrische bussen

Ook in Portugal versterkt CaetanoBus haar marktpositie met de verkoop van tien batterij-elektrische bussen. Deze bussen hebben de nieuwste technologische snufjes waaronder een ondersteuning van de rij-veiligheid. Het systeem kan met behulp van radars waarschuwen voor wandelaars, fietsers of scooters op plekken waar de buschauffeur slecht zicht heeft.

Vervoerder Transdev gaat de ektrische bussen inzetten in Aveiro. Nuno Lago de Carvalho, CCO van CaetanoBus, is trots dat ze met Caetano kunnen bij kunnen dragen aan de decarbonisatie van de Portugese steden. “We zijn blij dat we het vertrouwen krijgen van een prestigieuze organisatie zoals Transdev.”

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CaetanoBus breidt vloot uit met internationale orders | OVPro.nl
Waterstofbussen

CaetanoBus breidt vloot uit met internationale orders

Waterstofbussen van Caetano gaan rondrijden in het Duitse Herten door nieuwe order. Foto: CaetanoBus.

Busbouwer Caetano vergroot de marktpositie in Duitsland en Portugal. In de Duitse stad Herten zullen in 2023 vijf nieuwe waterstofbussen rondrijden en voor Trandsdev in het Portugese Aveiro levert Caetano tien batterij-elektrische bussen.

De waterstofbussen die in Duitsland rondrijden zijn onderdeel van een grotere vloot Caetano H2.City Gold bussen, die de busbouwer in Europa levert. Tot nu toe heeft Caetano 80 waterstofbussen verkocht aan verschillende vervoerders in Europa.

De waterstofbus is het resultaat van de samenwerking tussen Toyota en Caetano. De H2. City Gold is een lichtgewicht en bus met een lage vloer. De bus heeft een aluminium frame en is uitgerust met twee batterijen. De bus kan maximaal 82 passagiers vervoeren en heeft een range van 500 kilometer.

De waterstofbussen van Caetano zijn voornamelijk in Duitsland populair. Momenteel rijden daar 56 zuinige bussen rond.

Batterij-elektrische bussen

Ook in Portugal versterkt CaetanoBus haar marktpositie met de verkoop van tien batterij-elektrische bussen. Deze bussen hebben de nieuwste technologische snufjes waaronder een ondersteuning van de rij-veiligheid. Het systeem kan met behulp van radars waarschuwen voor wandelaars, fietsers of scooters op plekken waar de buschauffeur slecht zicht heeft.

Vervoerder Transdev gaat de ektrische bussen inzetten in Aveiro. Nuno Lago de Carvalho, CCO van CaetanoBus, is trots dat ze met Caetano kunnen bij kunnen dragen aan de decarbonisatie van de Portugese steden. “We zijn blij dat we het vertrouwen krijgen van een prestigieuze organisatie zoals Transdev.”

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.