Caetano

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group. Foto: Louwman Group.

Paul de Krom (59) wordt met ingang van april 2023 de nieuwe CEO van Louwman Group. Hij volgt John Heller op, die na zes succesvolle jaren stopt in zijn huidige rol als CEO. Op dit moment bekleedt De Krom onder meer het voorzitterschap bij Openbaar Vervoerbedrijven in Nederland (OV-NL). Hij gaat deze activiteit beëindigen om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe rol bij Louwman.

“Ik ben ongelofelijk trots dat ik mede vorm mag gaan geven aan de toekomst van dit prachtige familiebedrijf”, zegt Paul de Krom enthousiast. “De visie en ambitie van Louwman spreekt mij enorm aan en past bij mijn eigen belangstelling en passie voor mobiliteit. Bij Shell, als woordvoerder mobiliteit in de Tweede Kamer, bij TNO en als voorzitter van NDL en OV‑NL en lid van de Mobiliteitsalliantie heb ik mij op vele momenten sterk gemaakt voor het belang van bereikbare en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Ik kijk er enorm naar uit om de positie van Louwman verder te versterken. Een prachtige uitdaging waar ik heel veel zin in heb.”

‘Mobility for Life’

Eric Louwman, President Louwman Group: “We zijn zeer verheugd een goede opvolger te hebben gevonden voor John. John heeft zich altijd volledig ingezet voor iedereen, binnen alle lagen van ons bedrijf. Uiteraard bedanken wij John voor zijn enorme passie en gedrevenheid tijdens de afgelopen jaren in zijn rol als CEO. We kijken uit naar de komst van Paul, die een unieke combinatie van bestuurlijke ervaring en mensgedreven leiderschap in zich heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn leiderschap, visie en netwerk een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de invulling van onze merkpositionering ‘Mobility for Life’ en de verdere ontwikkeling van Louwman als aanbieder van mobiliteit voor iedereen. Ik ben er trots op dat ons familiebedrijf, mede dankzij de inzet van onze medewerkers, dit jaar 100 jaar bestaat en kijk ernaar uit wat de volgende eeuw ons gaat brengen.”

John Heller stopt als CEO

John Heller geeft vol vertrouwen het stokje over aan zijn opvolger na zes succesvolle jaren bij Louwman. “Wat is er veel bereikt de afgelopen zes jaar. Vol trots mag ik wel stellen dat we meer mobiliteitsgeluk hebben gebracht in Nederland, Zweden en Tsjechië. Ik kijk terug op een enorme ontwikkeling die in gang is gezet en ik ben trots op alle collega’s die zich iedere dag vol passie hiervoor inzetten. Tevens spreek ik mijn bewondering uit voor een zeer betrokken familie die dit mede mogelijk maakt. Ik wens Louwman Group en Paul alle succes toe”, aldus John Heller. Naast dat hij nauw betrokken blijft bij Louwman en andere organisaties in verschillende rollen zal hij meer tijd gaan besteden aan zijn familie en andere activiteiten zoals zijn kunstgalerie en beeldentuin.

Caetano en Louwman Group

Louwman Group is een trots en betrokken familiebedrijf, opgericht in 1923. Het begon klein en werd groot met ondernemerschap en durf. Het is een van de 20 grootste autobedrijven in Europa en importeur van de merken Toyota, Lexus en Suzuki. Ook ontwikkelt Louwman Group zich in steeds ruimere zin als mobiliteitsaanbieder door samenwerking met bijvoorbeeld Leasefietshop.nl, auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop.nl, Mobilitty Invest Group, Car Hopper en autodeelbedrijf WeGo. Daarnaast heeft Louwman Group in Nederland een leidende positie als leverancier van zorghulpmiddelen en mobiliteit op maat met Welzorg en RSR. Louwman Group heeft 3.300 mensen in dienst in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Sinds juli 2021 zijn CaetanoBus – de Portugese busfabrikant – en Louwman Group partners op de Nederlandse OV markt. Het belangrijkste doel is het introduceren van nieuwe innovatieve, emissievrije mobiliteitsoplossingen op weg naar een koolstofarme samenleving.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group | OVPro.nl
Caetano

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group. Foto: Louwman Group.

Paul de Krom (59) wordt met ingang van april 2023 de nieuwe CEO van Louwman Group. Hij volgt John Heller op, die na zes succesvolle jaren stopt in zijn huidige rol als CEO. Op dit moment bekleedt De Krom onder meer het voorzitterschap bij Openbaar Vervoerbedrijven in Nederland (OV-NL). Hij gaat deze activiteit beëindigen om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe rol bij Louwman.

“Ik ben ongelofelijk trots dat ik mede vorm mag gaan geven aan de toekomst van dit prachtige familiebedrijf”, zegt Paul de Krom enthousiast. “De visie en ambitie van Louwman spreekt mij enorm aan en past bij mijn eigen belangstelling en passie voor mobiliteit. Bij Shell, als woordvoerder mobiliteit in de Tweede Kamer, bij TNO en als voorzitter van NDL en OV‑NL en lid van de Mobiliteitsalliantie heb ik mij op vele momenten sterk gemaakt voor het belang van bereikbare en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Ik kijk er enorm naar uit om de positie van Louwman verder te versterken. Een prachtige uitdaging waar ik heel veel zin in heb.”

‘Mobility for Life’

Eric Louwman, President Louwman Group: “We zijn zeer verheugd een goede opvolger te hebben gevonden voor John. John heeft zich altijd volledig ingezet voor iedereen, binnen alle lagen van ons bedrijf. Uiteraard bedanken wij John voor zijn enorme passie en gedrevenheid tijdens de afgelopen jaren in zijn rol als CEO. We kijken uit naar de komst van Paul, die een unieke combinatie van bestuurlijke ervaring en mensgedreven leiderschap in zich heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn leiderschap, visie en netwerk een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de invulling van onze merkpositionering ‘Mobility for Life’ en de verdere ontwikkeling van Louwman als aanbieder van mobiliteit voor iedereen. Ik ben er trots op dat ons familiebedrijf, mede dankzij de inzet van onze medewerkers, dit jaar 100 jaar bestaat en kijk ernaar uit wat de volgende eeuw ons gaat brengen.”

John Heller stopt als CEO

John Heller geeft vol vertrouwen het stokje over aan zijn opvolger na zes succesvolle jaren bij Louwman. “Wat is er veel bereikt de afgelopen zes jaar. Vol trots mag ik wel stellen dat we meer mobiliteitsgeluk hebben gebracht in Nederland, Zweden en Tsjechië. Ik kijk terug op een enorme ontwikkeling die in gang is gezet en ik ben trots op alle collega’s die zich iedere dag vol passie hiervoor inzetten. Tevens spreek ik mijn bewondering uit voor een zeer betrokken familie die dit mede mogelijk maakt. Ik wens Louwman Group en Paul alle succes toe”, aldus John Heller. Naast dat hij nauw betrokken blijft bij Louwman en andere organisaties in verschillende rollen zal hij meer tijd gaan besteden aan zijn familie en andere activiteiten zoals zijn kunstgalerie en beeldentuin.

Caetano en Louwman Group

Louwman Group is een trots en betrokken familiebedrijf, opgericht in 1923. Het begon klein en werd groot met ondernemerschap en durf. Het is een van de 20 grootste autobedrijven in Europa en importeur van de merken Toyota, Lexus en Suzuki. Ook ontwikkelt Louwman Group zich in steeds ruimere zin als mobiliteitsaanbieder door samenwerking met bijvoorbeeld Leasefietshop.nl, auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop.nl, Mobilitty Invest Group, Car Hopper en autodeelbedrijf WeGo. Daarnaast heeft Louwman Group in Nederland een leidende positie als leverancier van zorghulpmiddelen en mobiliteit op maat met Welzorg en RSR. Louwman Group heeft 3.300 mensen in dienst in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Sinds juli 2021 zijn CaetanoBus – de Portugese busfabrikant – en Louwman Group partners op de Nederlandse OV markt. Het belangrijkste doel is het introduceren van nieuwe innovatieve, emissievrije mobiliteitsoplossingen op weg naar een koolstofarme samenleving.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.