PvE

Gemeente Vlissingen noemt verdwijnen van de bus “onacceptabel en onbegrijpelijk”

Bus 58 die tussen Vlissingen en Middelburg rijdt dreigt te verdwijnen in de nieuwe concessie. Foto: Flickr/Quinn Torsius.

De gemeenteraad van Vlissingen heeft een motie unaniem aangenomen om de stad alsnog op de OV-kaart te zetten. Vlissingen is namelijk vanaf 2025 niet meer bereikbaar met de bus vanuit de rest van Zeeland. Althans, als de plannen van het concept Programma van Eisen voor de nieuwe concessie doorgaan. De gemeente noemt het verdwijnen van de bus “onacceptabel” en zegt het “onbegrijpelijk” te vinden dat de “stedelijke gebieden van Middelburg en Vlissingen met 100.000 inwoners geen busverbinding hebben.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

2 reacties op “Gemeente Vlissingen noemt verdwijnen van de bus “onacceptabel en onbegrijpelijk””

Cornelius Koelewijn|02.02.23|11:19

Tja, dat heb je met een rechts provinciebewind en ambtenaren die bij mobiliteit alleen denken aan automobiliteit…

asierts|09.02.23|22:50

@ Cornelius : maar dat is toch ook zo ? Busmobiliteit valt onder de categorie Mobiliteits-armoede, een nieuw begrip in de OV-wetenschaps- en beleidswereld. Dan wordt er effe sociaal-meelevend over je gesproken op dure OV-congressen – om vervolgens alle nog resterende busarmoede breed lachend weg te bezuinigen. Maar Eindhoven krijgt wel een ondergronds busstation van 700 miljoen euro. Dat is hoe het werkt in beleidsmakend Nederland. Veel beleidsgepraat, maar de uitkomst is bekend.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Vlissingen noemt verdwijnen van de bus “onacceptabel en onbegrijpelijk” | OVPro.nl
PvE

Gemeente Vlissingen noemt verdwijnen van de bus “onacceptabel en onbegrijpelijk”

Bus 58 die tussen Vlissingen en Middelburg rijdt dreigt te verdwijnen in de nieuwe concessie. Foto: Flickr/Quinn Torsius.

De gemeenteraad van Vlissingen heeft een motie unaniem aangenomen om de stad alsnog op de OV-kaart te zetten. Vlissingen is namelijk vanaf 2025 niet meer bereikbaar met de bus vanuit de rest van Zeeland. Althans, als de plannen van het concept Programma van Eisen voor de nieuwe concessie doorgaan. De gemeente noemt het verdwijnen van de bus “onacceptabel” en zegt het “onbegrijpelijk” te vinden dat de “stedelijke gebieden van Middelburg en Vlissingen met 100.000 inwoners geen busverbinding hebben.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

2 reacties op “Gemeente Vlissingen noemt verdwijnen van de bus “onacceptabel en onbegrijpelijk””

Cornelius Koelewijn|02.02.23|11:19

Tja, dat heb je met een rechts provinciebewind en ambtenaren die bij mobiliteit alleen denken aan automobiliteit…

asierts|09.02.23|22:50

@ Cornelius : maar dat is toch ook zo ? Busmobiliteit valt onder de categorie Mobiliteits-armoede, een nieuw begrip in de OV-wetenschaps- en beleidswereld. Dan wordt er effe sociaal-meelevend over je gesproken op dure OV-congressen – om vervolgens alle nog resterende busarmoede breed lachend weg te bezuinigen. Maar Eindhoven krijgt wel een ondergronds busstation van 700 miljoen euro. Dat is hoe het werkt in beleidsmakend Nederland. Veel beleidsgepraat, maar de uitkomst is bekend.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.