Programma van Eisen

Inwoners Zuidwest-Fryslân boos over nieuwe dienstregeling: “De maat is vol”

Reizigers wachten op de bus in een bushokje in Friesland. Foto: Flickr/Jan Ubels.

Inwoners van Zuidwest-Fryslân hebben een petitie overhandigd aan de gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. In de petitie roept het burgerinitiatief op om het Programma van Eisen voor de nieuwe concessie aan te passen. De provincie heeft de toekomstige vervoerder de opdracht gegeven om fors te snijden in de dienstregeling. De bus in Zuidwesthoek dreigt ’s avonds na 18:30 uur en in het weekend te verdwijnen. “We zaten al op een ondergrens en nu is echt de maat vol”, zegt inwoner Han Meij. “Er wordt hier ook gewoon geleefd na zeven uur ’s avonds.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Inwoners Zuidwest-Fryslân boos over nieuwe dienstregeling: “De maat is vol” | OVPro.nl
Programma van Eisen

Inwoners Zuidwest-Fryslân boos over nieuwe dienstregeling: “De maat is vol”

Reizigers wachten op de bus in een bushokje in Friesland. Foto: Flickr/Jan Ubels.

Inwoners van Zuidwest-Fryslân hebben een petitie overhandigd aan de gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. In de petitie roept het burgerinitiatief op om het Programma van Eisen voor de nieuwe concessie aan te passen. De provincie heeft de toekomstige vervoerder de opdracht gegeven om fors te snijden in de dienstregeling. De bus in Zuidwesthoek dreigt ’s avonds na 18:30 uur en in het weekend te verdwijnen. “We zaten al op een ondergrens en nu is echt de maat vol”, zegt inwoner Han Meij. “Er wordt hier ook gewoon geleefd na zeven uur ’s avonds.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.