Verkiezingen

Provinciale Statenverkiezingen: “Democratie en openbaar vervoer niet altijd een goed huwelijk”

Burgers stemmen op het stemlokaal op Utrecht Centraal voor het Oekraïne-referendum. Foto: Flickr/Sebastiaan ter Burg.

De Provinciale Statenverkiezingen van volgende maand staan volledig in het teken van het openbaar vervoer. Democratie en openbaar vervoer gaan niet altijd goed samen, zo ziet onderzoeker Wijnand Veeneman. “In de Nederlandse politiek gaat het vaak om een paardenrace, terwijl we juist partijen moeten hebben die voorbij de verkiezingen naar de lange termijn kijken.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.