Zelfrijdend

Autonome bussen op de weg in Noorwegen: “Efficiënter en veiliger”

Vervoerder Kolumbus rijdt in Noorwegen rond met autonome bussen onder toeziend oog van een begeleider. Foto: Karsan.

In Stavanger, Noorwegen, kunnen reizigers instappen in een autonome bus. De bus rijdt zelfstandig zonder chauffeur over de weg en stopt netjes bij stoplichten en bushaltes. Het is de eerste volwaardige bus op het Europese continent dat volledig autonoom is op de openbare weg. In Nederland vinden ook steeds meer experimenten plaats op het gebied van autonoom rijden. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autonome bussen op de weg in Noorwegen: “Efficiënter en veiliger” | OVPro.nl
Zelfrijdend

Autonome bussen op de weg in Noorwegen: “Efficiënter en veiliger”

Vervoerder Kolumbus rijdt in Noorwegen rond met autonome bussen onder toeziend oog van een begeleider. Foto: Karsan.

In Stavanger, Noorwegen, kunnen reizigers instappen in een autonome bus. De bus rijdt zelfstandig zonder chauffeur over de weg en stopt netjes bij stoplichten en bushaltes. Het is de eerste volwaardige bus op het Europese continent dat volledig autonoom is op de openbare weg. In Nederland vinden ook steeds meer experimenten plaats op het gebied van autonoom rijden. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.