Bereikbaarheidsnorm

Vervoersarmoede in Nederland: ruim 500 bushaltes verdwenen in 5 jaar tijd

Reizigers wachten op de bus in een bushokje in Friesland. Foto: Flickr/Jan Ubels.

In de afgelopen vijf jaar zijn er in totaal 527 bushaltes verdwenen. In de provincies Drenthe en Groningen is de afname percentueel het grootst, respectievelijk 11 en bijna 7 procent. Flevoland is de enige provincie waar nu meer bushaltes zijn dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) inventariseerde voor het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Vervoersarmoede in Nederland: ruim 500 bushaltes verdwenen in 5 jaar tijd”

Cornelius Koelewijn|28.02.23|11:11

Tja, dat heb je met al die VVD-gedeputeerden voor Verkeer. Die zien OV als een kostbare voorziening voor geitenwollensokken en losers die geen suv op de oprijlaan van de koopwoning hebben staan. Daar kan dus naar hartelust op worden bezuinigd! Dat is nu eenmaal het neoliberale geloof!

De aanbestedingen, de ov chipkaart en corona zijn dodelijk geweest voor het streekvervoer.
Het zit nu in een neerwaartse spiraal waar het niet meer uitkomt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vervoersarmoede in Nederland: ruim 500 bushaltes verdwenen in 5 jaar tijd | OVPro.nl
Bereikbaarheidsnorm

Vervoersarmoede in Nederland: ruim 500 bushaltes verdwenen in 5 jaar tijd

Reizigers wachten op de bus in een bushokje in Friesland. Foto: Flickr/Jan Ubels.

In de afgelopen vijf jaar zijn er in totaal 527 bushaltes verdwenen. In de provincies Drenthe en Groningen is de afname percentueel het grootst, respectievelijk 11 en bijna 7 procent. Flevoland is de enige provincie waar nu meer bushaltes zijn dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) inventariseerde voor het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Vervoersarmoede in Nederland: ruim 500 bushaltes verdwenen in 5 jaar tijd”

Cornelius Koelewijn|28.02.23|11:11

Tja, dat heb je met al die VVD-gedeputeerden voor Verkeer. Die zien OV als een kostbare voorziening voor geitenwollensokken en losers die geen suv op de oprijlaan van de koopwoning hebben staan. Daar kan dus naar hartelust op worden bezuinigd! Dat is nu eenmaal het neoliberale geloof!

De aanbestedingen, de ov chipkaart en corona zijn dodelijk geweest voor het streekvervoer.
Het zit nu in een neerwaartse spiraal waar het niet meer uitkomt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.