Buschauffeur Keolis (foto: Keolis)
Rijopleiding

EU-voorstel om 17-jarigen rijbewijs te laten halen geldt niet voor aspirant-buschauffeurs

Buschauffeur Keolis. Foto: Keolis

De Europese Commissie presenteert voorstellen om het chauffeurstekort in Europa aan de pakken. Het Europese bestuursorgaan wil de regelgeving aanpassen, zodat jonge chauffeurs in heel Europa op 17-jarige leeftijd al aan een rijbewijsopleiding kunnen beginnen. Het voorstel geldt echter alleen voor vrachtwagenchauffeurs en daarmee “schiet het voorstel ernstig tekort in het personenvervoer”, zegt Raluca Marian, directeur van de Internationale Wegtransport Unie (IRU).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.