Bereikbaarheid

KiM: ‘Kleinschalig ov en taxi’s bieden oplossing voor rurale gebieden’

De bereikbaarheid van de regio staat steeds verder onder druk. Foto: Flickr/Joris Louwes.

Zowel in het stedelijke als in het rurale gebied zijn sommige voorzieningen niet goed bereikbaar. Daardoor blijven bepaalde groepen afhankelijk van de auto. Dat schrijft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in haar laatste rapport over de ontwikkeling van mobiliteit en bereikbaarheid. Volgens het instituut is een vangnet van kleinschalig (vraaggestuurd) ov en taxi’s nodig voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en wonen in landelijke gebieden. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

KiM: ‘Kleinschalig ov en taxi’s bieden oplossing voor rurale gebieden’ | OVPro.nl
Bereikbaarheid

KiM: ‘Kleinschalig ov en taxi’s bieden oplossing voor rurale gebieden’

De bereikbaarheid van de regio staat steeds verder onder druk. Foto: Flickr/Joris Louwes.

Zowel in het stedelijke als in het rurale gebied zijn sommige voorzieningen niet goed bereikbaar. Daardoor blijven bepaalde groepen afhankelijk van de auto. Dat schrijft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in haar laatste rapport over de ontwikkeling van mobiliteit en bereikbaarheid. Volgens het instituut is een vangnet van kleinschalig (vraaggestuurd) ov en taxi’s nodig voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en wonen in landelijke gebieden. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.