Autonoom

Zelfrijdende bussen op depots Qbuzz en RET vanaf eind mei

De zelfrijdende bus werd tijdens het North Event in Groningen gepresenteerd. Foto: Sander van Vliet/ProMedia.

Komende weken kunnen buschauffeurs van Qbuzz in Groningen in een zelfrijdende taxibus plaatsnemen op het depot van de vervoerder. Na uitvoerig testen met chauffeurs is het plan om bussen op depots in Groningen en Rotterdam eind mei volledig zelfstandig te laten rijden. Dat zei Jorrit Kuipers van robotTUNER, woensdag tijdens het @north-event over alle ontwikkelingen over autonoom vervoer in Groningen. Het is een project van de lange adem. “Komende maand op eigen terrein, volgend jaar op een vrije busbaan en uiteindelijk bij de first and last mile.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zelfrijdende bussen op depots Qbuzz en RET vanaf eind mei | OVPro.nl
Autonoom

Zelfrijdende bussen op depots Qbuzz en RET vanaf eind mei

De zelfrijdende bus werd tijdens het North Event in Groningen gepresenteerd. Foto: Sander van Vliet/ProMedia.

Komende weken kunnen buschauffeurs van Qbuzz in Groningen in een zelfrijdende taxibus plaatsnemen op het depot van de vervoerder. Na uitvoerig testen met chauffeurs is het plan om bussen op depots in Groningen en Rotterdam eind mei volledig zelfstandig te laten rijden. Dat zei Jorrit Kuipers van robotTUNER, woensdag tijdens het @north-event over alle ontwikkelingen over autonoom vervoer in Groningen. Het is een project van de lange adem. “Komende maand op eigen terrein, volgend jaar op een vrije busbaan en uiteindelijk bij de first and last mile.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.