Zelfrijdende bussen

Autonoom vervoer komt van de grond: ‘Vernieuwing is beangstigend’

Hersenwetenschapper Victor Lamme presenteerde tijdens het @north-event in Groningen. Foto: Sander van Vliet/ProMedia.

Met een hyperloop binnen zes uur van Bremen naar Stockholm, treinen die zonder machinist veilig over het spoor razen en ook bussen die volledig autonoom tussen het verkeer doorrijden. Het kwam allemaal voorbij op het @north-event in Groningen. De eerste hyperloop in Nederland wordt binnen een jaar getest, autonome bussen rijden eind mei zelfstandig over depots in Groningen en Drenthe en ook de NS verwacht in 2025 treinen autonoom te laten rijden op rangeerterreinen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.