Trolleybus Arnhem
Trollino 18

Hermes en Solaris tekenen contract: tien nieuwe trolleybussen voor Arnhem

Dez blauwe trolleybus in Arnhem. Foto: Flickr.

Hermes, onderdeel van Transdev/Connexxion, en Solaris hebben een contract getekend voor de levering van 10 Trollino 18 trolleybussen met het MetroStyle-ontwerp. Deze emissievrije trolleybussen moeten een belangrijke bijdrage leveren aan het openbaar vervoer tussen Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Wageningen University. 

Een belangrijk kenmerk van de door Hermes bestelde trolleybussen is dat ze zonder bovenleiding kunnen rijden. Dat wordt mogelijk gemaakt door de tractiebatterijen, die beschikken over een capaciteit van rond de 90 kWh. Hierdoor kunnen de bussen een afstand van enkele tientallen kilometers afleggen, zonder dat ze op de bovenleiding hoeven te worden aangesloten. Wanneer de trolleybus wel op de bovenleiding is aangesloten, dan worden de batterijen via het “In-Motion-Charging”-systeem direct onderweg opgeladen via de bovenleiding. De trolleybussen worden uitgerust met een elektromotor van 240 kW.

Bij Hermes zijn ze blij met de nieuwe samenwerking. “Ons doel is om de inwoners van Nederland te voorzien van de meest comfortabele, moderne en milieuvriendelijke oplossingen voor het openbaar vervoer. We zijn er zeker van dat de Trollino 18 van Solaris zo’n keuze is”, zegt Martijn Mentink, Executive Director bij Hermes voor de regio Zuidoost.

Ook bij Solaris zijn ze verheugd met de levering aan Arnhem. “Dit is de enige Nederlandse stad met een werkend trolleybussysteem. We zijn dan ook blij dat de inwoners straks met de modernste Solaris trolleybussen kunnen reizen”, aldus Wil Willems, Managing Director van Solaris Nederland. De voertuigen komen in de eerste helft van 2024 naar Arnhem en zijn de eerste Solaris-trolleybussen in Nederland.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hermes en Solaris tekenen contract: tien nieuwe trolleybussen voor Arnhem | OVPro.nl
Trolleybus Arnhem
Trollino 18

Hermes en Solaris tekenen contract: tien nieuwe trolleybussen voor Arnhem

Dez blauwe trolleybus in Arnhem. Foto: Flickr.

Hermes, onderdeel van Transdev/Connexxion, en Solaris hebben een contract getekend voor de levering van 10 Trollino 18 trolleybussen met het MetroStyle-ontwerp. Deze emissievrije trolleybussen moeten een belangrijke bijdrage leveren aan het openbaar vervoer tussen Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Wageningen University. 

Een belangrijk kenmerk van de door Hermes bestelde trolleybussen is dat ze zonder bovenleiding kunnen rijden. Dat wordt mogelijk gemaakt door de tractiebatterijen, die beschikken over een capaciteit van rond de 90 kWh. Hierdoor kunnen de bussen een afstand van enkele tientallen kilometers afleggen, zonder dat ze op de bovenleiding hoeven te worden aangesloten. Wanneer de trolleybus wel op de bovenleiding is aangesloten, dan worden de batterijen via het “In-Motion-Charging”-systeem direct onderweg opgeladen via de bovenleiding. De trolleybussen worden uitgerust met een elektromotor van 240 kW.

Bij Hermes zijn ze blij met de nieuwe samenwerking. “Ons doel is om de inwoners van Nederland te voorzien van de meest comfortabele, moderne en milieuvriendelijke oplossingen voor het openbaar vervoer. We zijn er zeker van dat de Trollino 18 van Solaris zo’n keuze is”, zegt Martijn Mentink, Executive Director bij Hermes voor de regio Zuidoost.

Ook bij Solaris zijn ze verheugd met de levering aan Arnhem. “Dit is de enige Nederlandse stad met een werkend trolleybussysteem. We zijn dan ook blij dat de inwoners straks met de modernste Solaris trolleybussen kunnen reizen”, aldus Wil Willems, Managing Director van Solaris Nederland. De voertuigen komen in de eerste helft van 2024 naar Arnhem en zijn de eerste Solaris-trolleybussen in Nederland.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.