Bus Leiden
Aanbesteding

Vier inschrijvers voor ov-concessie Zuid-Holland Noord

Foto: Arriva bus in Leiden. Flickr creative commons

Vervoerders Arriva, EBS, Qbuzz en Transdev hebben een bod ingediend voor de ov-concessie Zuid-Holland Noord. Dat bleek woensdag 10 mei in het Provinciehuis toen de digitale kluis met inschrijvingen werd geopend. Het gaat om de grootste ov-aanbesteding in de grootste provincie van Nederland met een marktwaarde van maximaal rond de 1 miljard euro.

De nieuwe concessie gaat in per december 2024. De winnende vervoerder mag minstens acht jaar het busvervoer verzorgen in Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda en vijftien andere gemeenten in het noorden van Zuid-Holland. Daaronder vallen ook de succesvolle R-net-verbindingen in het gebied.

Als de winnende vervoerder vanaf het begin van de periode bussen zonder uitstoot inzet, dan duurt de periode dertien jaar. Dat geeft het bedrijf extra gelegenheid om te investeren in emissieloze bussen. De vorige concessie was in handen van Arriva.

“We kijken uit naar de nieuwe periode, waarin we een grote stap zetten naar schoon busvervoer”, zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer). “Door onze inzet op nieuwe technieken en innovatie voor zero-emissievervoer helpt dit de provincie om de klimaatdoelen te halen, terwijl we blijven investeren in een goede dekking van het ov-netwerk voor onze inwoners.”

Naar verwachting wordt eind juni bekend welke van de vier vervoerders de aanbesteding wint. Verliezende partijen hebben daarna nog zes weken om bezwaar te maken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vier inschrijvers voor ov-concessie Zuid-Holland Noord | OVPro.nl
Bus Leiden
Aanbesteding

Vier inschrijvers voor ov-concessie Zuid-Holland Noord

Foto: Arriva bus in Leiden. Flickr creative commons

Vervoerders Arriva, EBS, Qbuzz en Transdev hebben een bod ingediend voor de ov-concessie Zuid-Holland Noord. Dat bleek woensdag 10 mei in het Provinciehuis toen de digitale kluis met inschrijvingen werd geopend. Het gaat om de grootste ov-aanbesteding in de grootste provincie van Nederland met een marktwaarde van maximaal rond de 1 miljard euro.

De nieuwe concessie gaat in per december 2024. De winnende vervoerder mag minstens acht jaar het busvervoer verzorgen in Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda en vijftien andere gemeenten in het noorden van Zuid-Holland. Daaronder vallen ook de succesvolle R-net-verbindingen in het gebied.

Als de winnende vervoerder vanaf het begin van de periode bussen zonder uitstoot inzet, dan duurt de periode dertien jaar. Dat geeft het bedrijf extra gelegenheid om te investeren in emissieloze bussen. De vorige concessie was in handen van Arriva.

“We kijken uit naar de nieuwe periode, waarin we een grote stap zetten naar schoon busvervoer”, zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer). “Door onze inzet op nieuwe technieken en innovatie voor zero-emissievervoer helpt dit de provincie om de klimaatdoelen te halen, terwijl we blijven investeren in een goede dekking van het ov-netwerk voor onze inwoners.”

Naar verwachting wordt eind juni bekend welke van de vier vervoerders de aanbesteding wint. Verliezende partijen hebben daarna nog zes weken om bezwaar te maken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.