Floading gaat laadpalen verzorgen in Antwerpen
Laadpalen

Antwerpen krijgt laadinfrastructuur van Floading

Foto: persfoto Floading plaatst laadpalen in Antwerpen. Foto: Floading

Floading gaat de volledige laadinfrastructuur voor het Antwerpse openbaar vervoer aanleggen. In totaal plaatst het Arnhemse bedrijf 36 hoogvermogen DC-laders in het servicegebied van Waaslandia, zo meldt Floading in een persverklaring.

Waaslandia, de vervoersmaatschappij in Waasland en de provincie Antwerpen, streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te opereren met alle elektrische stadsbussen. De huidige opdracht heeft een waarde van enkele miljoenen euro’s. Bij het opschalen van het aantal bussen – naar 220 – kan deze waarde aanzienlijk vermenigvuldigd worden.

Mijlpaal

Arnaud van der Sluis, CEO van Floading, is blij met binnenhalen van deze opdracht. “Met deze nieuwe hoogvermogen laders vergroten we de toegankelijkheid van duurzaam transport en verminderen we de CO2-uitstoot van zowel stadsbussen als vrachtwagens. Dit is een belangrijke mijlpaal, zowel voor ons als voor Antwerpen. Onze opladers kunnen de accu’s van de bussen en vrachtwagens binnen drie uur opladen en bieden een actieradius van 400 kilometer. Zo maken we elektrisch vervoer voor iedereen toegankelijk.”

Floading ziet zichzelf als innovatieve pionier in de branche voor laadpalen in de openbaar vervoersector. Door gebruik te maken van slimme energiebeheersystemen die de energiestromen in de omgeving monitoren, reageren de laders op schommelingen in de energietoevoer en kunnen pieken in het energieverbruik afvlakken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Antwerpen krijgt laadinfrastructuur van Floading | OVPro.nl
Floading gaat laadpalen verzorgen in Antwerpen
Laadpalen

Antwerpen krijgt laadinfrastructuur van Floading

Foto: persfoto Floading plaatst laadpalen in Antwerpen. Foto: Floading

Floading gaat de volledige laadinfrastructuur voor het Antwerpse openbaar vervoer aanleggen. In totaal plaatst het Arnhemse bedrijf 36 hoogvermogen DC-laders in het servicegebied van Waaslandia, zo meldt Floading in een persverklaring.

Waaslandia, de vervoersmaatschappij in Waasland en de provincie Antwerpen, streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te opereren met alle elektrische stadsbussen. De huidige opdracht heeft een waarde van enkele miljoenen euro’s. Bij het opschalen van het aantal bussen – naar 220 – kan deze waarde aanzienlijk vermenigvuldigd worden.

Mijlpaal

Arnaud van der Sluis, CEO van Floading, is blij met binnenhalen van deze opdracht. “Met deze nieuwe hoogvermogen laders vergroten we de toegankelijkheid van duurzaam transport en verminderen we de CO2-uitstoot van zowel stadsbussen als vrachtwagens. Dit is een belangrijke mijlpaal, zowel voor ons als voor Antwerpen. Onze opladers kunnen de accu’s van de bussen en vrachtwagens binnen drie uur opladen en bieden een actieradius van 400 kilometer. Zo maken we elektrisch vervoer voor iedereen toegankelijk.”

Floading ziet zichzelf als innovatieve pionier in de branche voor laadpalen in de openbaar vervoersector. Door gebruik te maken van slimme energiebeheersystemen die de energiestromen in de omgeving monitoren, reageren de laders op schommelingen in de energietoevoer en kunnen pieken in het energieverbruik afvlakken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.