Interview

Ceo Wilko Mol over groei EBS: ‘Het menselijke maakt ons uniek’

Ceo Wilko Mol is trots op het kleine opschrift: 'RRReis met EBS'.

Vervoerder EBS groeit, en dat is best lastig in een verzadigde ov-markt. EBS is in 2011 in Nederland begonnen door de Waterland-concessie te winnen. Zes jaar later wint EBS de tweede aanbesteding. De derde volgde in 2018 en inmiddels verzorgt het vervoersbedrijf ook het busvervoer in de concessie IJssel-Vecht. In een uitgebreid gesprek met OVPro kijkt CEO Wilko Mol terug op deze roerige overname. “We zijn door de IJssel-Vecht concessie ineens verdubbeld in omvang. Dat doet wat met je bedrijf, in positieve zin.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ceo Wilko Mol over groei EBS: ‘Het menselijke maakt ons uniek’ | OVPro.nl
Interview

Ceo Wilko Mol over groei EBS: ‘Het menselijke maakt ons uniek’

Ceo Wilko Mol is trots op het kleine opschrift: 'RRReis met EBS'.

Vervoerder EBS groeit, en dat is best lastig in een verzadigde ov-markt. EBS is in 2011 in Nederland begonnen door de Waterland-concessie te winnen. Zes jaar later wint EBS de tweede aanbesteding. De derde volgde in 2018 en inmiddels verzorgt het vervoersbedrijf ook het busvervoer in de concessie IJssel-Vecht. In een uitgebreid gesprek met OVPro kijkt CEO Wilko Mol terug op deze roerige overname. “We zijn door de IJssel-Vecht concessie ineens verdubbeld in omvang. Dat doet wat met je bedrijf, in positieve zin.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.