Elektrische bussen
Busworld

Finalisten Sustainable Bus Awards bekend

Elektrische bussen van VDL laden op aan laadpalen in Amsterdam. Foto: Wikipedia.

Sustainable Bus Awards heeft de shortlist met finalisten bekendgemaakt. De finalisten zijn opgedeeld in drie categorieën: Urban, Intercity en Coach. De focus van de jury lag op emissiereductie en integratie van geavanceerde technologieën.

De Sustainable Bus Award werd gelanceerd in 2016 en voor het eerst uitgereikt tijdens de award night van Busworld Europe in 2017. De awards zijn gebaseerd op een overkoepelend idee van duurzaamheid, bedoeld om een ​​positief beeld van het voertuig op te bouwen bij het grote publiek. De jury vertegenwoordigt zeven Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Spanje.

In de categorie Intercity staat efficiënt en comfortabel vervoer centraal. In deze categorie zijn de kanshebbers: de Mercedes-Benz Intouro Hybrid, Otokar Territo CNG, Setra MultiClass S 515 LE (hybride), Temsa LD SB E, Iveco Crossway LE Elektrisch.

Voor de categorie Coach, die zich richt op reizen over lange afstanden, zijn de finalisten: de Irizar i6S Efficient Hydrogen, Setra Topklasse S 515 HDH, Van Hool T 16 Astron, Temsa T545SE.

De busmodellen op de shortlist ondergaan een strenge evaluatie door de jury, bestaande uit zeven Europese journalisten. De factoren die de jury onder andere in overweging neemt zijn; technologische vooruitgang, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheidskenmerken, passagierservaring en algehele duurzaamheid.

De prijsuitreiking van de Sustainable Bus Awards vindt plaats van 7 en 12 oktober 2023 op Busworld in Brussel.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Finalisten Sustainable Bus Awards bekend | OVPro.nl
Elektrische bussen
Busworld

Finalisten Sustainable Bus Awards bekend

Elektrische bussen van VDL laden op aan laadpalen in Amsterdam. Foto: Wikipedia.

Sustainable Bus Awards heeft de shortlist met finalisten bekendgemaakt. De finalisten zijn opgedeeld in drie categorieën: Urban, Intercity en Coach. De focus van de jury lag op emissiereductie en integratie van geavanceerde technologieën.

De Sustainable Bus Award werd gelanceerd in 2016 en voor het eerst uitgereikt tijdens de award night van Busworld Europe in 2017. De awards zijn gebaseerd op een overkoepelend idee van duurzaamheid, bedoeld om een ​​positief beeld van het voertuig op te bouwen bij het grote publiek. De jury vertegenwoordigt zeven Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Spanje.

In de categorie Intercity staat efficiënt en comfortabel vervoer centraal. In deze categorie zijn de kanshebbers: de Mercedes-Benz Intouro Hybrid, Otokar Territo CNG, Setra MultiClass S 515 LE (hybride), Temsa LD SB E, Iveco Crossway LE Elektrisch.

Voor de categorie Coach, die zich richt op reizen over lange afstanden, zijn de finalisten: de Irizar i6S Efficient Hydrogen, Setra Topklasse S 515 HDH, Van Hool T 16 Astron, Temsa T545SE.

De busmodellen op de shortlist ondergaan een strenge evaluatie door de jury, bestaande uit zeven Europese journalisten. De factoren die de jury onder andere in overweging neemt zijn; technologische vooruitgang, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheidskenmerken, passagierservaring en algehele duurzaamheid.

De prijsuitreiking van de Sustainable Bus Awards vindt plaats van 7 en 12 oktober 2023 op Busworld in Brussel.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.