Ebusco 3.0

Ebusco levert opnieuw elektrische bussen aan Stadtwerke München

De Ebusco 3.0 rijdt al rond in het Duitse München. Foto: Ebusco.

Ebusco heeft een nieuw contract ondertekend met Stadtwerke München (SWM) voor de levering van 28 bussen. Het gaat om Ebusco 3.0 bussen van 18 meter lang die geleverd worden aan vervoerder Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG).

De overeenkomst betreft de levering van laagvloerige gelede bussen met een uitgebreid batterijpakket (>500 kWh). “Naast hun innovatieve karakter zijn de Ebusco 3.0 voertuigen zeer betrouwbaar en vooral bijzonder rendabel gebleken. We kijken ernaar uit om nog eens 28 bussen van 18 meter aan onze vloot toe te voegen, waarmee we het openbaar vervoer in München nog duurzamer maken”, stelt Veit Bodenschatz, Chief Bus Operations bij SWM en MVG.

Innovatiepartner

“Onze bussen rijden al sinds 2017 in München. In de afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met SWM als innovatiepartner, met name bij de ontwikkeling van onze lichtgewicht constructie van bussen voor platooning. De herhaalde keuze van SWM voor de Ebusco 3.0 bevestigt niet alleen dat we op de goede weg zijn, maar ook het vertrouwen in elkaar”, aldus Peter Bijvelds, ceo van Ebusco.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ebusco levert opnieuw elektrische bussen aan Stadtwerke München | OVPro.nl
Ebusco 3.0

Ebusco levert opnieuw elektrische bussen aan Stadtwerke München

De Ebusco 3.0 rijdt al rond in het Duitse München. Foto: Ebusco.

Ebusco heeft een nieuw contract ondertekend met Stadtwerke München (SWM) voor de levering van 28 bussen. Het gaat om Ebusco 3.0 bussen van 18 meter lang die geleverd worden aan vervoerder Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG).

De overeenkomst betreft de levering van laagvloerige gelede bussen met een uitgebreid batterijpakket (>500 kWh). “Naast hun innovatieve karakter zijn de Ebusco 3.0 voertuigen zeer betrouwbaar en vooral bijzonder rendabel gebleken. We kijken ernaar uit om nog eens 28 bussen van 18 meter aan onze vloot toe te voegen, waarmee we het openbaar vervoer in München nog duurzamer maken”, stelt Veit Bodenschatz, Chief Bus Operations bij SWM en MVG.

Innovatiepartner

“Onze bussen rijden al sinds 2017 in München. In de afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met SWM als innovatiepartner, met name bij de ontwikkeling van onze lichtgewicht constructie van bussen voor platooning. De herhaalde keuze van SWM voor de Ebusco 3.0 bevestigt niet alleen dat we op de goede weg zijn, maar ook het vertrouwen in elkaar”, aldus Peter Bijvelds, ceo van Ebusco.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.