Connexxion bus Hoeksche Waard. Foto: Gemeente Hoeksche Waard
Financiering

Nachtbussen tussen Hoeksche Waard en Rotterdam per 31 december geschrapt

Foto: Bus in Hoeksche Waard. Foto ter illustratie. Foto: Gemeente Hoeksche Waard

De nachtbussen die de Hoeksche Waard met Rotterdam verbinden, rijden vanaf 31 december niet meer rijden. De beslissing is genomen omdat er te weinig reizigers gebruikmaken van deze buslijnen, waardoor de inzet van de nachtbus als te kostbaar wordt beschouwd. De aankondiging komt van de gemeente Hoeksche Waard, die stelt dat zowel lijn 860 (Rotterdam CS – Oud-Beijerland) als lijn 867 (Rotterdam CS – Oud-Beijerland) worden stopgezet.

Hoewel Connexxion in 2015 al was gestopt met de nachtbus, besloot de gemeente Hoeksche Waard deze toch te behouden voor haar inwoners. In 2018 startte een pilot met de nachtbus op initiatief van de gemeente Oud-Beijerland, gevolgd door voortzetting van de pilot in 2019 door de fusiegemeente Hoeksche Waard. Tijdens de coronaperiode waren de nachtbussen niet operationeel, maar in maart 2022 werd een herstart gemaakt. Sindsdien maakten gemiddeld 87 reizigers per nacht gebruik van de nachtbussen, aldus de gemeente.

“Wij zien helaas niet voldoende stijging van het aantal reizigers. Het huidige aantal is te weinig om de relatief hoge bijdrage van de gemeente aan de nachtbus te rechtvaardigen”, verklaart de gemeente. Daarom heeft de gemeente besloten de financiering van de nachtbussen stop te zetten.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nachtbussen tussen Hoeksche Waard en Rotterdam per 31 december geschrapt | OVPro.nl
Connexxion bus Hoeksche Waard. Foto: Gemeente Hoeksche Waard
Financiering

Nachtbussen tussen Hoeksche Waard en Rotterdam per 31 december geschrapt

Foto: Bus in Hoeksche Waard. Foto ter illustratie. Foto: Gemeente Hoeksche Waard

De nachtbussen die de Hoeksche Waard met Rotterdam verbinden, rijden vanaf 31 december niet meer rijden. De beslissing is genomen omdat er te weinig reizigers gebruikmaken van deze buslijnen, waardoor de inzet van de nachtbus als te kostbaar wordt beschouwd. De aankondiging komt van de gemeente Hoeksche Waard, die stelt dat zowel lijn 860 (Rotterdam CS – Oud-Beijerland) als lijn 867 (Rotterdam CS – Oud-Beijerland) worden stopgezet.

Hoewel Connexxion in 2015 al was gestopt met de nachtbus, besloot de gemeente Hoeksche Waard deze toch te behouden voor haar inwoners. In 2018 startte een pilot met de nachtbus op initiatief van de gemeente Oud-Beijerland, gevolgd door voortzetting van de pilot in 2019 door de fusiegemeente Hoeksche Waard. Tijdens de coronaperiode waren de nachtbussen niet operationeel, maar in maart 2022 werd een herstart gemaakt. Sindsdien maakten gemiddeld 87 reizigers per nacht gebruik van de nachtbussen, aldus de gemeente.

“Wij zien helaas niet voldoende stijging van het aantal reizigers. Het huidige aantal is te weinig om de relatief hoge bijdrage van de gemeente aan de nachtbus te rechtvaardigen”, verklaart de gemeente. Daarom heeft de gemeente besloten de financiering van de nachtbussen stop te zetten.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.