Arriva - bus geen dienst, staking

Maatregelen verlengd; OV blijft tot 20 mei alleen voor noodzakelijke reizen

De meeste basisregels die zijn ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot aan 20 mei. Voor de OV-sector zal vooralsnog dus weinig veranderen. Reizigers worden gevraagd het openbaar vervoer zo veel mogelijk te blijven mijden en alleen te reizen wanneer het absoluut noodzakelijk is. “De volgende stap is belangrijker, wanneer er meer vrijheden komen”, vertelt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Maatregelen verlengd; OV blijft tot 20 mei alleen voor noodzakelijke reizen”

A.H.J. Haarmans|23.04.20|08:41

Vorige week zaterdagavond zat ik in een bus met nog 4 andere passagiers. Bij een bushalte op een bedrijventerrein stonden 14 mensen. De buschauffeur deed de achterdeur niet open maar ging door de voordeur naar de groep en wees aan wie wel en niet mee mocht. De bus was nu ‘vol’. Een passagier die bij een volgende halte stond, kon dus ook niet mee.

Janneke Perez|23.04.20|08:41

Het rare is dat ik van het FNV te horen kreeg dat ik dus NIET met het OV mocht omdat ik geen cruciaal beroep uitvoerde. Ik heb het OV nodig omdat ik door mijn “handicap” niet mag autorijden en mijn werk niet thuis gedaan kan worden. Volgens het FNV heb ik dus pech. Maar hier staat weer een heel ander verhaal…

Janneke Perez|23.04.20|08:45

Van de FNV kreeg ik iets anders te horen. dat alleen mensen met een cruciaal beroep met het OV mochten. Ik die door een “handicap” geen auto mag rijden en op een gegeven moment toch weer moet gaan werken (kan niet thuiswerken) had dus pech volgens hun. Hier staat weer heel iets anders.

Janny Jones Baauw|23.04.20|12:53

het mechien handig om van diepoortjes te gebruiken die ze bij de ns gebruiken en dan tot bepaalt aantal dat hij stopt en wat er op een momemt uit stapt weer toe laat is wel een inverstiring

Farah Moomen|12.05.20|08:16

Ik heb een vitale beroep en het duurt heel lang dubbel de tijd om naar mijn werk te gaan en terug toen ik klaar bent, heel lastig en vermoeiened om te werken nu, er moet een hulp zijn voor mensen die moet werken vooral in vitale beroepen, er is echt meer ov nodig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Maatregelen verlengd; OV blijft tot 20 mei alleen voor noodzakelijke reizen | OVPro.nl
Arriva - bus geen dienst, staking

Maatregelen verlengd; OV blijft tot 20 mei alleen voor noodzakelijke reizen

Arriva-bus buiten dienst door stakingen in het openbaar vervoer. Foto: ProMedia.

De meeste basisregels die zijn ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot aan 20 mei. Voor de OV-sector zal vooralsnog dus weinig veranderen. Reizigers worden gevraagd het openbaar vervoer zo veel mogelijk te blijven mijden en alleen te reizen wanneer het absoluut noodzakelijk is. “De volgende stap is belangrijker, wanneer er meer vrijheden komen”, vertelt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Maatregelen verlengd; OV blijft tot 20 mei alleen voor noodzakelijke reizen”

A.H.J. Haarmans|23.04.20|08:41

Vorige week zaterdagavond zat ik in een bus met nog 4 andere passagiers. Bij een bushalte op een bedrijventerrein stonden 14 mensen. De buschauffeur deed de achterdeur niet open maar ging door de voordeur naar de groep en wees aan wie wel en niet mee mocht. De bus was nu ‘vol’. Een passagier die bij een volgende halte stond, kon dus ook niet mee.

Janneke Perez|23.04.20|08:41

Het rare is dat ik van het FNV te horen kreeg dat ik dus NIET met het OV mocht omdat ik geen cruciaal beroep uitvoerde. Ik heb het OV nodig omdat ik door mijn “handicap” niet mag autorijden en mijn werk niet thuis gedaan kan worden. Volgens het FNV heb ik dus pech. Maar hier staat weer een heel ander verhaal…

Janneke Perez|23.04.20|08:45

Van de FNV kreeg ik iets anders te horen. dat alleen mensen met een cruciaal beroep met het OV mochten. Ik die door een “handicap” geen auto mag rijden en op een gegeven moment toch weer moet gaan werken (kan niet thuiswerken) had dus pech volgens hun. Hier staat weer heel iets anders.

Janny Jones Baauw|23.04.20|12:53

het mechien handig om van diepoortjes te gebruiken die ze bij de ns gebruiken en dan tot bepaalt aantal dat hij stopt en wat er op een momemt uit stapt weer toe laat is wel een inverstiring

Farah Moomen|12.05.20|08:16

Ik heb een vitale beroep en het duurt heel lang dubbel de tijd om naar mijn werk te gaan en terug toen ik klaar bent, heel lastig en vermoeiened om te werken nu, er moet een hulp zijn voor mensen die moet werken vooral in vitale beroepen, er is echt meer ov nodig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.