Metro's GVB, Amsterdam, sporen (foto: GVB Verbindt)

GVB versterkt basisdienstregeling voor anderhalve meter afstand

Metro’s GVB, Amsterdam, sporen (foto: GVB Verbindt)

Vervoerder GVB zet vanaf woensdag 29 april meer OV-voertuigen in. Het aantal OV-reizigers steeg afgelopen week licht en bovendien krijgen jongeren vanaf 11 mei meer bewegingsruimte. De vervoerder verwacht ook daardoor opnieuw een toename van het aantal reizigers en meer voertuigen zullen het gemakkelijker maken om 1,5 meter afstand te houden.

De opschaling van de dienstregeling gebeurt stap voor stap, namelijk op 29 april, op 4 mei en daarna weer op 11 mei – de eerste dag dat basisschoolkinderen weer naar school mogen en de dagopvang kan opstarten. Overigens blijft ook GVB reizigers oproepen om het OV alleen te gebruiken als het echt niet anders kan.

Vitale beroepen

Dit komt omdat de basismaatregelen zijn verlengd en premier Mark Rutte mensen heeft gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven werken tot aan 20 mei. Het OV blijft gewoon rijden zoals in de afgelopen weken tijdens de coronacrisis, maar vooral voor mensen in vitale beroepen, zoals zorgmedewerkers, vakkenvullers, mantelzorgers, en bijvoorbeeld mensen uit de logistiek of transport.

“Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is in het ov voor deze reizigersgroep. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het houden van de anderhalve meter afstand. Vind je het te druk en kun je een rit later nemen, doe dit dan vooral”, aldus de vervoerder.

Het openbaar vervoer en dus ook GVB worden door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. “Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM.” Wel zijn er meerdere vervoerders die merken dat het de laatste tijd iets drukker wordt. Ook NS versterkt de dienstregeling vanaf 29 april met intercity’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.