Reiziger wacht op Valleilijn

Mogelijke reisapp om 1,5 meter afstand in banen te leiden in OV

(Foto: Marieke)

Wanneer ook in het openbaar vervoer anderhalve meter afstand gehouden moet worden, gaat zeker driekwart van de reguliere capaciteit in OV-voertuigen verloren. Dit betekent dat veel minder reizigers hiervan gebruik kunnen maken. Om dat in goede banen te leiden, wordt gedacht aan het reizen in blokken of een app waarmee mensen een plek kunnen reserveren. Een werkgroep onder leiding van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat denkt na over oplossingen die praktisch werkbaar en uitvoerbaar zijn, meldt een woordvoerder. “Er liggen allerlei ideeën op tafel. Een app is één van de opties.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mogelijke reisapp om 1,5 meter afstand in banen te leiden in OV | OVPro.nl
Reiziger wacht op Valleilijn

Mogelijke reisapp om 1,5 meter afstand in banen te leiden in OV

(Foto: Marieke)

Wanneer ook in het openbaar vervoer anderhalve meter afstand gehouden moet worden, gaat zeker driekwart van de reguliere capaciteit in OV-voertuigen verloren. Dit betekent dat veel minder reizigers hiervan gebruik kunnen maken. Om dat in goede banen te leiden, wordt gedacht aan het reizen in blokken of een app waarmee mensen een plek kunnen reserveren. Een werkgroep onder leiding van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat denkt na over oplossingen die praktisch werkbaar en uitvoerbaar zijn, meldt een woordvoerder. “Er liggen allerlei ideeën op tafel. Een app is één van de opties.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.