Jongen loopt voor bus in Groningen

OV-bureau Groningen Drenthe hamert op noodfonds

Foto: Inge

Het wordt hoog tijd dat de Rijksoverheid miljoenen uittrekt om het openbaar vervoer te steunen. Door de coronacrisis worden erg veel reizigersinkomsten misgelopen, terwijl de kosten hoog blijven. Dit beklemtoont Wilko Mol, directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe. In de twee noordelijke provincies wordt maandelijks 2,5 miljoen euro aan inkomsten gemist, terwijl de opdrachtgever de rekening aan vervoerder Qbuzz, maandelijks zo’n 9,2 miljoen euro, gewoon betaalt. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OV-bureau Groningen Drenthe hamert op noodfonds | OVPro.nl
Jongen loopt voor bus in Groningen

OV-bureau Groningen Drenthe hamert op noodfonds

Foto: Inge

Het wordt hoog tijd dat de Rijksoverheid miljoenen uittrekt om het openbaar vervoer te steunen. Door de coronacrisis worden erg veel reizigersinkomsten misgelopen, terwijl de kosten hoog blijven. Dit beklemtoont Wilko Mol, directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe. In de twee noordelijke provincies wordt maandelijks 2,5 miljoen euro aan inkomsten gemist, terwijl de opdrachtgever de rekening aan vervoerder Qbuzz, maandelijks zo’n 9,2 miljoen euro, gewoon betaalt. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.