HTM, bus, Den Haag

HTM test reizigersspreiding door bestickering haltes

Op de haltes Spui en Rijnstraat heeft de Haagse spoorvervoerder HTM stickers aangebracht, om te zorgen voor een betere spreiding van in- en uitstappende reizigers. Op deze twee testhaltes bekijkt HTM of reizigers door deze signalen de anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren.

Wanneer de tram stopt op de halte, worden uitstappende reizigers begeleidt met pijlen om de halte te verlaten. Dit zorgt ervoor dat de reizigers die het voertuig verlaten worden gescheiden van de reizigers die juist willen instappen. De wachtende reizigers worden door stippen gewezen op de afstand die ze moeten aanhouden.

OV-stewards

De testperiode begint dinsdag 12 mei. Er zullen ook OV-stewards van HTM op deze twee haltes aanwezig zijn, die reizigers van informatie voorzien en alles in goede banen leiden. Wel vraagt HTM dringend aan reizigers om alleen gebruik te maken van tram of bus als dat noodzakelijk is en indien mogelijk een andere vervoersmodaliteit te kiezen.

“Met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand is de huidige capaciteit van tram of bus onvoldoende om meer reizigers veilig te vervoeren. Niet-noodzakelijke reizigers worden dan ook niet in tram of bus verwacht. Het afstand houden van elkaar kan niet in te volle trams of bussen.”

De test met de haltebestickering is onderdeel van de InnOVatieroute; het gezamenlijke innovatieprogramma van OV-bedrijven HTM en RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees ook:

Coronamaatregelen worden versoepeld: nieuwe regels voor OV vanaf 1 juni

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “HTM test reizigersspreiding door bestickering haltes”

Philipp Fikenscher|12.05.20|10:56

Voor drukke lijnen hogere frequentie Verbod op slopen van tram trein en bus

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.