Aanhouding met boeien (bron: politie)

Man gearresteerd voor mishandeling buschauffeurs in Roosendaal

bron: Politie Nieuws

De politie heeft een 32-jarige man aangehouden die dinsdag op het busstation van Roosendaal twee buschauffeurs zou hebben mishandeld. De chauffeurs weigerden de man te vervoeren. Dat zou kunnen komen omdat hij zich niet aan de huisregels hield en geen mondkapje droeg, aldus de politie.

De aangehouden man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, beledigde de agenten en spuugde een van hen vol in het gezicht. Toen hij later werd voorgeleid voor de hulpofficier van justitie zei hij dat hij corona heeft, meldt de politie. De agent en de buschauffeurs hebben aangifte gedaan wegens mishandeling.

Mondkapje

Sinds 1 juni is een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Tot nog toe zijn de vervoerders openbaarvervoerbedrijven tevreden, omdat veel reizigers zich aan die verplichting houden. Volgens OV-NL hebben er zich geen grote problemen voorgedaan. Wel ontstaan soms opstoppingen omdat mensen pas hun mondkapje opdoen als ze de trein, tram, bus of metro instappen.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.