Buslijn 28 naar Uithof in Utrecht, U-OV

Voorlopig geen nieuw vervoerplan in provincie Utrecht

De Utrechtse vervoerders U-OV en Syntus Utrecht dienen voorlopig geen vervoerplan voor 2021 in. De vervoerders hebben samen met de provincie Utrecht besloten de voorbereidingen hiervan uit te stellen vanwege de onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt. Het overleg over een nieuwe dienstregeling, waarvoor de plannen de basis vormen, gaat wel door.

De provincie en vervoerders blijven de komende maanden in gesprek zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar blijven aansluiten. Zolang het coronavirus aanwezig is, leveren U-OV en Syntus maatwerk door hun ritten zoveel mogelijk af te stemmen op de veranderende vraag. Dat kan tot gevolg hebben dat tussentijds wijzigingen komen of op bepaalde trajecten met een lagere frequentie wordt gereden.

Beheersbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer alsnog een nieuw vervoersplan kan worden gepresenteerd voor de provincie Utrecht. Naast de actuele ontwikkelingen is dit afhankelijk van de mate waarin meer duidelijkheid is over de beheersbaarheid en financiële consequenties van de pandemie. Naast de onzekerheden van de coronacrisis benadrukken de vervoerders en provincie nog maar eens de abrupte gevolgen hiervan in het openbaar vervoer.

De provincie en vervoerders geven aan ook dit jaar verschillende vragen te hebben ontvangen van reizigers, inwoners en andere belangstellenden die willen meedenken over de ontwikkeling rondom het openbaar vervoer in Utrecht. Normaal gesproken krijgen zij de gelegenheid om mee te denken over de vervoerplannen. “Helaas loopt het dit jaar anders door de gevolgen van de coronacrisis en de maatregelen die daardoor getroffen moeten worden”, aldus de vervoerders en provincie.

Lees ook:

RET, HTM en EBS dienen vervoerplannen 2021 in

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.