Groen licht fietser. Foto: iStock / baloon111

Campagne wijst scholieren op fiets als alternatief voor OV

Groen licht fietser. Foto: iStock / baloon111

Een nieuwe campagne van Groningen Bereikbaar en Groningse onderwijsinstellingen moet voorkomen dat het door studenten en scholieren te druk wordt in het openbaar vervoer. Schoolgaande jeugd wordt in de campagne gestimuleerd om op de fiets naar school of college te komen. Hiermee hopen de partijen dat door de coronacrisis nog steeds 1,5 meter afstand gehouden kan worden in het openbaar vervoer.

Normaal gesproken reizen leerlingen regelmatig met het OV in het noorden. Maar er is maar beperkte ruimte beschikbaar, zowel in het openbaar vervoer als in de onderwijsgebouwen, omdat er door corona zo veel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden moet worden. De fiets is voor veel schoolgaande jeugd een goed en gezond alternatief als ze in of rondom de stad Groningen wonen. Daar worden zij door de campagne extra op gewezen.

Stimulans

Scholieren en studenten worden op meerdere manieren overgehaald om minder van het openbaar vervoer gebruik te maken. Zo is de campagne vorige week maandag van start gegaan op social media met een fotochallenge. Studenten of scholieren die op de fiets komen en daar een foto van maken, hebben kans om een prijs te winnen. Ook wordt er door Groningen Bereikbaar gewerkt aan een e-bike-probeeractie.

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden, hebben onderwijsinstellingen in Groningen in samenwerking met het OV-bureau Groningen Drenthe gewerkt aan nieuwe lesroosters. De verschillende roosters zijn beter op elkaar afgestemd, zodat spreiding gemakkelijker wordt. Voorlopig zullen de onderwijsinstellingen ook gewoon digitaal onderwijs blijven geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.