Vloersticker NS mondkapje

‘Wekelijks bijna 150 incidenten rond mondkapjes in OV’

Foto Dylan

Iedere week worden 144 incidenten in het openbaar vervoer geregistreerd die het gevolg zijn van het niet dragen van een mondkapje. Die variëren volgens OV-NL-voorzitter Pedro Peters van scheldpartijen en spugen tot fysiek geweld, zoals dinsdag in Amsterdam. Een 67-jarige buschauffeur werd ernstig mishandeld nadat hij een passagier zonder mondkapje de toegang ontzegde.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “‘Wekelijks bijna 150 incidenten rond mondkapjes in OV’”

Roel Sannes|13.10.20|15:52

Kijk,het dragen van mondkapjes zal door een deel van de bevolking gezien worden als onnodig en onzinnig aangezien men in het begin al heeft gezegd dat dit totaal niets hielp. Dat is een volledig foute benadering geweest want ik ga ervan uit dat men gewoon alles moet proberen om maar tot vermindering van deze coorona uitbraak te komen. Dus eigenlijk zou het geen probleem moeten zijn om dit te dragen. Baat het niet dan schaad het niet. En maak er eventueel een modegril van want dat gebeurd al.

Roel Sannes|13.10.20|15:58

2e reactie: Het probleem wat we nu gaan krijgen is dat steeds minder mensen met het ov gaan allèèn maar omdat anderen zuiver aan zichzelf denken en het vertikken om een mondkapje te dragen. Met alle gevolgen vandien zoals agressiviteit en discussies in het ov waar niemand op zit te wachten. Hier in Nederland lopen er zat mensen rond die denken alles te weten en dan ook zo reageren. Dat is het arrogante van dit landje. Ze zijn allemaal te veel verwend met van alles.

Chan Tal|24.10.20|07:52

Mensen lijken niet stil te staan dat er ook een groep mensen is die exht geen mondkapje kunnen dragen. Dat is niet om weerstand te bieden. Die groep is helaas groter dan je denkt. Maar juist een groot deel van die groep is afhankelijk van OV (bijv. door medicatie).
Het is iedere keer weer een discussie en dat maakt het heel zwaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Wekelijks bijna 150 incidenten rond mondkapjes in OV’ | OVPro.nl
Vloersticker NS mondkapje

‘Wekelijks bijna 150 incidenten rond mondkapjes in OV’

Foto Dylan

Iedere week worden 144 incidenten in het openbaar vervoer geregistreerd die het gevolg zijn van het niet dragen van een mondkapje. Die variëren volgens OV-NL-voorzitter Pedro Peters van scheldpartijen en spugen tot fysiek geweld, zoals dinsdag in Amsterdam. Een 67-jarige buschauffeur werd ernstig mishandeld nadat hij een passagier zonder mondkapje de toegang ontzegde.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “‘Wekelijks bijna 150 incidenten rond mondkapjes in OV’”

Roel Sannes|13.10.20|15:52

Kijk,het dragen van mondkapjes zal door een deel van de bevolking gezien worden als onnodig en onzinnig aangezien men in het begin al heeft gezegd dat dit totaal niets hielp. Dat is een volledig foute benadering geweest want ik ga ervan uit dat men gewoon alles moet proberen om maar tot vermindering van deze coorona uitbraak te komen. Dus eigenlijk zou het geen probleem moeten zijn om dit te dragen. Baat het niet dan schaad het niet. En maak er eventueel een modegril van want dat gebeurd al.

Roel Sannes|13.10.20|15:58

2e reactie: Het probleem wat we nu gaan krijgen is dat steeds minder mensen met het ov gaan allèèn maar omdat anderen zuiver aan zichzelf denken en het vertikken om een mondkapje te dragen. Met alle gevolgen vandien zoals agressiviteit en discussies in het ov waar niemand op zit te wachten. Hier in Nederland lopen er zat mensen rond die denken alles te weten en dan ook zo reageren. Dat is het arrogante van dit landje. Ze zijn allemaal te veel verwend met van alles.

Chan Tal|24.10.20|07:52

Mensen lijken niet stil te staan dat er ook een groep mensen is die exht geen mondkapje kunnen dragen. Dat is niet om weerstand te bieden. Die groep is helaas groter dan je denkt. Maar juist een groot deel van die groep is afhankelijk van OV (bijv. door medicatie).
Het is iedere keer weer een discussie en dat maakt het heel zwaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.