Informatieborden van NS over corona

‘Nieuwe coronamaatregelen raken ook het openbaar vervoer’

De extra coronamaatregelen die het kabinet voorbereidt, zullen vooral het openbaar vervoer, de horeca en amateursport raken. Uit de concept-maatregelen blijkt dat het OV alleen nog voor noodzakelijke reizen mag worden gebruikt en een verbod op alle amateur-teamsporten boven de 18 jaar. Of de horeca helemaal dicht moet of de openingstijden worden beperkt, is nog onderwerp van discussie. Dat melden Haagse bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

De maatregelen zijn erop gericht om contacten en reisbewegingen van mensen te beperken, zodat het aantal besmettingen verder wordt teruggebracht. Dit is de laatste fase vóór een nieuwe intelligente lockdown, aldus ingewijden.

Volgens bronnen wordt het devies voor heel Nederland: beperk je contacten en blijf thuis. Hou je contacten het liefst beperkt tot het eigen huishouden. Dat betekent ook dat de oproep om thuis te werken nog duidelijker gaat worden. Wie geen vitaal beroep heeft, wordt gevraagd om thuis te werken. Het openbaar vervoer wordt, net als eerder dit jaar, alleen voor noodzakelijke reizen.

Bron: ANP

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “‘Nieuwe coronamaatregelen raken ook het openbaar vervoer’”

Petra Huitink Groot-Zevert|13.10.20|21:57

Mag ik nog met de ov naar mijn werk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.