Bus Arriva Friesland (foto: provincie Friesland)

Friesland komt reizigers tegemoet vanwege geschrapte lijnbussen

Persbericht provincie Friesland

De provincie Friesland komt reizigers tegemoet wiens lijnbus door de gevolgen van de coronacrisis uit de dienstregeling is gehaald. Vervoerder Arriva zet in plaats daarvan de zogeheten Opstapper in die vraagafhankelijk is, maar wel volgens een vaste dienstregeling rijdt. Reizigers hoeven niet te betalen voor deze ritten.

De Opstapper is een aanvullende vorm van openbaar vervoer waarvoor reizigers moeten reserveren. Een ritje met deze kleine bus kost normaal 2,50 euro. Friese reizigers hoeven dit bedrag met terugwerkende kracht niet meer te betalen sinds 1 januari 2021. De compensatieregeling komt uit de geldpot van Provinciale Staten, die hiervoor 50.000 euro beschikbaar hebben gesteld.

Vakantiedienstregeling

“Door de compensatie op deze manier te regelen houden we het voor de doelgroep zo gemakkelijk mogelijk. Dat vind ik belangrijk”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. De regeling geldt alleen bij de Opstappers die worden ingezet omdat er vanwege de coronacrisis geen reguliere lijnbus rijdt. Dit is op tientallen lijnen op bepaalde tijdstippen het geval.

Het busaanbod in Friesland werd in december met 3 procent teruggebracht als gevolg van de coronacrisis. Zo rijden tijdens daluren geen bussen meer op trajecten waar ook een trein rijdt. Naast de inzet van kleinere bussen zijn ook frequenties verlaagd en lijnen gestrekt en versneld. Vanwege de huidige coronamaatregelen rijdt Arriva met een vakantiedienstregeling, die op sommige lijnen is aangevuld met extra ritten.

Lees ook: Arriva schrapt 3 procent in nieuwe dienstregeling Friesland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.