Campagnevideo OV is OK (bron: OV-NL)

Landelijke campagne voor terugkeer OV-reiziger hervat

De campagne ‘Het OV is OK’ is na negen maanden hervat. Vanaf woensdag is de multimediale campagne drie maanden lang te zien op televisie, radio, online en sociale media. Op die manier willen vervoerders duidelijk maken dat de lichten op groen staan om te reizen met het openbaar vervoer. “Nu we in Nederland weer meer op pad mogen, speelt het OV een steeds grotere rol”, zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL.

Veel mensen en bedrijven weten volgens OV-NL namelijk nog niet dat het de trein, bus, tram en metro er ook weer is voor niet-noodzakelijke reizen, zoals een terrasje pakken of ritje naar de dierentuin. “Reden voor alle OV-bedrijven in Nederland om samen een landelijke campagne in te zetten. We willen graag dat mensen weer gaan ervaren hoe prettig en verantwoord het is om met het OV te reizen. Na bijvoorbeeld een dagje uit, familiebezoek of een borreltje op het terras staan de OV-bedrijven voor je klaar.”

‘Gaan de goede kant op’

De campagne werd in september 2020 na nog geen twee weken stopgezet vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Inmiddels schommelt het gemiddeld aantal reizigers tussen de 50 en 65 procent ten opzichte van 2019. Peters: “We gaan de goede kant weer op als het gaat om stijgende reizigersaantallen. Hopelijk zitten we aan het eind van dit jaar op 70-80 procent van het aantal reizigers dat zijn weg weer terug heeft gevonden naar het OV.”

Terwijl de verwachting dus is dat het weer drukker wordt in het OV, blijven het spannende weken voor de sector. Voor 1 juli volgt meer duidelijkheid over concrete afspraken over een eventuele Rijksbijdrage voor 2022. Dit jaar wordt met de beschikbaarheidsvergoeding 93 procent van de verliezen gedekt.

Bekijk hieronder de commercial van ‘Het OV is OK’:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.