Reizigers met mondkapje in trein (foto: NS)

Hugo de Jonge: afschaffen mondkapjesplicht OV nog niet gezegd

Demissionair coronaminister Hugo de Jonge vindt dat NS-directeur Marjan Rintel niet “hink-stap-sprong” moet pleiten voor het schrappen van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Rintel zei woensdag op BNR Nieuwsradio dat “niemand” de mondkapjesplicht in de trein nog begrijpt.

Voor een besluit genomen wordt over opheffing van de mondkapjesplicht, moet goed overwogen worden welke gevolgen dat heeft voor mensen die zich “extra kwetsbaar voelen”, zei De Jonge in een reactie. Zeker omdat het ook om mensen gaat die soms afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Hij zei er dinsdag pas een besluit over te willen nemen na advies van het Outbreak Management Team.

NS

“Ik denk dat de NS zich daar ook rekenschap van moet geven. Als je weer als haringen in de ton in de trein zit, dat met name mensen die wel gevaccineerd zijn, maar een toch zwakke immuunrespons hebben, het eigenlijk wel prettig vinden dat ze niet tegen iemand aan geplakt staan die ze de hele tijd in de nek staat te aerosolen.”

De minister erkende dat zij zelf wel een mondkapje op zouden kunnen doen, maar wees erop dat mondkapjes vooral helpen als mensen die anderen kunnen besmetten een mondkapje dragen.

Bron: ANP

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Hugo de Jonge: afschaffen mondkapjesplicht OV nog niet gezegd”

Cor Wicherson|14.09.21|20:23

ik heb Copd (longziekte) hoe moet ik bewijzen als ik metze ov ga

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.