Nog steeds verplicht

Spanje schaft de mondkapjesplicht in openbaar vervoer toch niet af

Reizigers dragen nog steeds mondkapjes in het Spaanse OV. Foto: Karlijn de Putter.

De mondkapjesplicht in Spanje leek te verdwijnen op aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid.  Toch controleren conducteuren nog steeds op mondkapjes en geven ook borden aan dat het dragen van een mondkapje verplicht is. In België, Frankrijk en Portugal geldt de mondkapjesplicht in het OV niet meer,   in Spanje, Italië en Duitsland lijkt het dragen van een mondkapje voorlopig nog nodig.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spanje schaft de mondkapjesplicht in openbaar vervoer toch niet af | OVPro.nl
Nog steeds verplicht

Spanje schaft de mondkapjesplicht in openbaar vervoer toch niet af

Reizigers dragen nog steeds mondkapjes in het Spaanse OV. Foto: Karlijn de Putter.

De mondkapjesplicht in Spanje leek te verdwijnen op aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid.  Toch controleren conducteuren nog steeds op mondkapjes en geven ook borden aan dat het dragen van een mondkapje verplicht is. In België, Frankrijk en Portugal geldt de mondkapjesplicht in het OV niet meer,   in Spanje, Italië en Duitsland lijkt het dragen van een mondkapje voorlopig nog nodig.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.