aqualiner

Aqualiner ontwikkelt emissievrije veerboot op accu’s

Veerdienst Aqualiner in Rotterdam werkt aan een nieuw hypermodern schip. De zogeheten “Battery Boat GREEN” moet uiteindelijk volledig emissievrij vrij gaan varen door gebruik van accu’s .

De Battery Boat is een snel passagiersschip dat gebruik maakt van een speciale luchtkussentechniek. Hierdoor wordt de weerstand verlaagt en is er minder energie nodig voor een snelle veerdienst. Het test-vaartuig wordt 20 meter lang en 6 meter breed.

Elektriciteit

Er wordt geprobeerd om de boot volledig op elektriciteit te laten varen. Hiervoor wordt door een van de partners een nieuw type accu ontwikkeld. Op deze manier zal hij het minst belastend zijn voor het milieu.

Ook kunnen er in een uur meer afvaarten worden gedaan of langere afstanden worden afgelegd. Het ontwikkelingstraject gaat drie jaar in beslag nemen.

Aqualiner

De roots van Aqualiner liggen in Almere-Haven, waar de rederij als initiatief van de lokale Party Rederij Tisset en streekvervoerder Midnet Groep het levenslicht zag. In de periode 1996-1999 organiseerde Aqualiner met succes jaarlijks een zomerveerdienst tussen Almere en Huizen.

Inmiddels is Aqualiner in Rotterdam en Dordrecht al jaren een vaste waarde als het om personenvervoer over water gaat.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aqualiner ontwikkelt emissievrije veerboot op accu’s | OVPro.nl
aqualiner

Aqualiner ontwikkelt emissievrije veerboot op accu’s

Veerdienst Aqualiner in Rotterdam werkt aan een nieuw hypermodern schip. De zogeheten “Battery Boat GREEN” moet uiteindelijk volledig emissievrij vrij gaan varen door gebruik van accu’s .

De Battery Boat is een snel passagiersschip dat gebruik maakt van een speciale luchtkussentechniek. Hierdoor wordt de weerstand verlaagt en is er minder energie nodig voor een snelle veerdienst. Het test-vaartuig wordt 20 meter lang en 6 meter breed.

Elektriciteit

Er wordt geprobeerd om de boot volledig op elektriciteit te laten varen. Hiervoor wordt door een van de partners een nieuw type accu ontwikkeld. Op deze manier zal hij het minst belastend zijn voor het milieu.

Ook kunnen er in een uur meer afvaarten worden gedaan of langere afstanden worden afgelegd. Het ontwikkelingstraject gaat drie jaar in beslag nemen.

Aqualiner

De roots van Aqualiner liggen in Almere-Haven, waar de rederij als initiatief van de lokale Party Rederij Tisset en streekvervoerder Midnet Groep het levenslicht zag. In de periode 1996-1999 organiseerde Aqualiner met succes jaarlijks een zomerveerdienst tussen Almere en Huizen.

Inmiddels is Aqualiner in Rotterdam en Dordrecht al jaren een vaste waarde als het om personenvervoer over water gaat.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.