veoliatrein

Minicamera’s als uitrusting voor stewards Veolia

veoliatrein

Stewards van streekvervoerder Veolia Limburg worden voortaan standaard uitgerust met een minicamera. De zogeheten bodycam is voor het blote oog amper zichtbaar en kan bijvoorbeeld in een knoopsgat worden meegedragen. De minicamera moet de veiligheid van het personeel verhogen.

Veolia draait al een aantal maanden een proef met de bodycam voor 30 stewards in Limburg. Doordat de resultaten positief zijn gaat de vervoerder nu de minicamera als standaarduitrusting invoeren.

Agressie

Stewards worden tijdens hun werkzaamheden regelmatig geconfronteerd met agressie. Met deze bodycam kunnen stewards tijdens de uitoefening van hun werkzaamheden opnamen maken bij onveilige situaties en agressie.

Door de aanschaf van de bodycam verbetert Veolia de veiligheid van de eigen medewerkers en van haar reizigers.

Preventief

De verwachting is dat de bodycam preventief en de-escalerend werkt. Bovendien zijn de beelden bruikbaar als video bewijsvoering bij situaties waarin agressie voorkomt. De bodycam is mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Limburg.

Privacy

De privacy van de reizigers is volgens Suzan van Beek, woordvoerder van Veolia, gewaarborgd: “De stewards zullen de camera pas aanzetten als er zich een calamiteit voordoet of dreigt voor te doen. En we zullen de beelden pas afstaan aan de politie als deze daar zelf om vraagt.”

Veolia gaat het project bodycam over een jaar nader evalueren en beslist dan of de bodycam gemeengoed gaat worden bij alle stewards van Veolia.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.