RET, metro

Rotterdams vervoersbedrijf RET lanceert nieuwe app

RET, metro

De Rotterdamse vervoerder RET heeft een nieuwe app ontwikkeld en gelanceerd. Met de applicatie RET Real Time kunnen reizigers in de regio Rotterdam hun reis vooraf plannen, de actuele vertrektijden van hun tram, bus of metro checken en zien waar de dichtstbijzijnde halte is. Tevens kunnen gebruikers een melding krijgen bij verstoringen op de door hun gewenste lijnen en tijdstippen.

Ook laat de nieuwe app de trams, bussen en metro’s ’realtime’ over de kaart van Rotterdam bewegen, waardoor reizigers in één oogopslag zien hoe ver het voertuig dat zij willen nemen, bij hun halte vandaan is. Daarnaast beschikt de app over een landelijke reisplanner.

Downloaden

Volgens RET-directeur Pedro Peters is de app uniek in Nederland door de verscheidenheid aan functies. De app is vanaf donderdag gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Reizigers kunnen met de innovatie vooraf hun reis op de minuut nauwkeurig plannen. Ook tijdens de reis kunnen zij in de nieuwe applicatie de vertrektijden per minuut, per lijn en per halte zien. Ritten die te laat zijn, staan in rood aangegeven. Daarnaast kunnen reizigers niet alleen zien hoe laat hun bus, tram of metro komt, maar kunnen ze ‘hun’ voertuig ook zien rijden op de kaart.

Verstoringen

Daarnaast geeft de app omleidingen en actuele verstoringen weer. Op deze manier worden reizigers vooraf en onderweg zo goed mogelijk geïnformeerd over het verloop van hun reis.

Op basis van gps-locaties kunnen reizigers op de meter nauwkeurig zien welke haltes en stations in de buurt zijn. Ook is te zien welke lijnen op deze halte komen en hoe laat het volgende voertuig realtime aankomt. Tevens biedt de app de mogelijkheid contact op te nemen met de RET Klantenservice.

Gebruikers

De 61.000 gebruikers van de bestaande RET-reisplanner kunnen de nieuwe toepassingen direct gratis downloaden. De 15.000 gebruikers van de bestaande RET-Alert app ontvangen automatisch een update op hun telefoon of tablet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Rotterdams vervoersbedrijf RET lanceert nieuwe app”

Frank Vervoort|28.01.18|10:32

Kan ik mijn fiets meenemen in de metro op volgende week zondag (4 februari) ?
Kan ik mijn fiets meenemen in de metro op zondag 13 mei a.s. ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.