smart-ov, incheck, smartphone

Proef in- en uitchecken met smartphone wint Blije Reizigers Prijs

smart-ov, incheck, smartphone

De Smart-OV proef heeft dit jaar de Blije Reizigers Prijs gewonnen. Dit is een proef van tien Nederlandse vervoerders, Translink en de providers Vodafone en KPN, waarbij reizigers kunnen in- en uitchecken met hun smartphone. De Blije Reizigers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door kennisnetwerk Railforum om initiatieven aan te moedigen die het openbaar vervoer in Nederland beter maken.

De prijs werd maandagmiddag uitgereikt door Rover-voorzitter Arriën Kruyt. De reizigers konden online stemmen op het initiatief dat zij het beste vonden. De smart-OV proef versloeg vier andere initiatieven die ook genomineerd waren.

Smart OV-proef

Inge Keur van GVB noemde de prijs een grote verrassing, omdat de Smart-OV proef pas van start ging op dezelfde dag dat de Blije Reizigers Prijs ook werd uitgereikt. “We gaan vanaf vandaag pas reizigers blij maken”, zei Keur. Wel noemde zij deze prijs een enorme opsteker voor de OV-sector, vooral omdat alle vervoerders samenwerken in deze proef.

In eerste instantie kwamen 21 initiatieven in aanmerking voor de Blije Reizigers Prijs. Hieruit werden er 5 geselecteerd. Reizigers konden online stemmen op het beste initiatief uit die 5 initiatieven. Naast de smartphone waren de apps Moet ik rennen? en MyOV genomineerd, net als de Stationshuiskamers en de Streetpad Den Haag Centraal.

Railforum

De Blije Reizigers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Railforum. Het Kennisplatform zoekt elk jaar naar nieuwe initiatieven in het OV die het reizen met het openbaar vervoer verbeteren. Om in aanmerking te komen voor de prijs, kijkt Railforum of het initiatief werkelijk wordt uitgevoerd, of het een zichtbare verbetering teweeg brengt en in hoeverre het initiatief verrassend en uniek is.

Dit is het eerste jaar dat Railforum alleen een publieksprijs uitreikte. Wel werd door een vakjury van OV-magazine een speciale prijs uitgereikt aan FlixBus, omdat deze busmaatschappij erin geslaagd is om binnenlands busvervoer tussen steden aan te bieden.

Lees ook: Vijf genomineerden Blije Reizigersprijs bekend

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.