9292, banner, Woeste Hoeve,

Vervoer zonder dienstregeling nu ook in reisadvies 9292

Het reguliere OV verdwijnt op verschillende luwe plekken, maar wordt daar vervangen door vervoermiddelen zonder vaste dienstregeling. Dit weten echter niet alle reizigers en in de meeste planners wordt dit niet meegenomen in het reisadvies. Daar wil 9292 verandering in brengen. De planner wijst reizigers via banners of advertenties op de website op alternatieve vormen van vervoer. “Andere soorten van vervoer vervangen het reguliere OV. We willen die vormen onder de aandacht brengen en reizigers gelegenheid geven om hiervoor tickets te boeken”, aldus algemeen directeur Stefan Hulman. 

Wanneer er geen vaste dienstregeling is, gaf 9292 eerder aan dat de reiziger lange tijd moest lopen. In de nieuwe situatie komt ofwel in een banner in het reisadvies of in de advertentie naast het reisadvies een andere optie te staan. Op basis van de locatie van de reiziger of zijn bestemming, krijgt de reiziger dus een advertentie die specifiek inspeelt op de behoefte van de reiziger.

Public-available transport

9292 wil niet louter kijken naar de vraag van de reiziger, maar ook naar het aanbod dat er bestaat. Daarvoor kijkt 9292 naar ‘public available transport’. “Deze soorten van vervoer zijn strikt genomen geen OV, maar wel publiek beschikbaar vervoer. 9292 heeft voor dit soort vervoer een zeer relevant publiek en wij willen dit graag voor de reiziger ontsluiten”, aldus Peter Coen Koppert van 9292.

Op basis van de locatie die de reiziger ingeeft, wordt dus bepaald welke advertentie de reiziger te zien krijgt. Hulman: “De reiziger moet een passende reis kunnen maken.” Overigens hoeft deze banner niet per se een alternatieve vervoersmogelijkheid te bevatten. Het kan een advertentie zijn voor een lokaal abonnement in het OV of een advertentie voor een kop koffie op het station waarvan de reiziger op dat moment reist. “We willen een kwalitatieve aanbieding doen, dus zo goed mogelijk passend in de context van het persoonlijke reisadvies”, vertelt Koppert.

Ticket boeken

9292 brengt voorlopig alleen het alternatieve vervoer onder de aandacht, maakt het bestellen van alternatief vervoer gemakkelijker en geeft de reiziger de garantie dat hij gebruik kan maken van goed vervoer. Via die banners kunnen de reizigers doorklikken naar het betreffende bedrijf om hierop bijvoorbeeld de regio-taxi te bestellen.

In de toekomst is het belangrijk dat het doorlinken van de informatie nog intelligenter wordt. 9292 ziet mogelijkheden om reizigers met een WMO indicatie makkelijker hun vervoer te kunnen laten regelen en wil reizigers meer relevante keuzes geven door in het reisadvies ook de prijs van de alternatieve reis op te nemen. “Zo willen we de keuze voor de reiziger zo gemakkelijk mogelijk maken en het OV een stimulans geven”, vertelt Hulman.

Meteen een ticket boeken voor de gehele reis of de taxi al bestellen behoort nu nog niet tot de mogelijkheden. Dit is wel een wens van 9292. “We willen niet alleen een etalage zijn voor deze andere vervoeropties, maar hopen met partijen ook het gemak voor de reiziger te kunnen vergroten”, vertelt Hulman. “We zijn technisch gereed om e-ticketing te leveren, maar het moet nog afgestemd worden met de vervoerders.”

Inge Jacobs

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vervoer zonder dienstregeling nu ook in reisadvies 9292 | OVPro.nl
9292, banner, Woeste Hoeve,

Vervoer zonder dienstregeling nu ook in reisadvies 9292

Het reguliere OV verdwijnt op verschillende luwe plekken, maar wordt daar vervangen door vervoermiddelen zonder vaste dienstregeling. Dit weten echter niet alle reizigers en in de meeste planners wordt dit niet meegenomen in het reisadvies. Daar wil 9292 verandering in brengen. De planner wijst reizigers via banners of advertenties op de website op alternatieve vormen van vervoer. “Andere soorten van vervoer vervangen het reguliere OV. We willen die vormen onder de aandacht brengen en reizigers gelegenheid geven om hiervoor tickets te boeken”, aldus algemeen directeur Stefan Hulman. 

Wanneer er geen vaste dienstregeling is, gaf 9292 eerder aan dat de reiziger lange tijd moest lopen. In de nieuwe situatie komt ofwel in een banner in het reisadvies of in de advertentie naast het reisadvies een andere optie te staan. Op basis van de locatie van de reiziger of zijn bestemming, krijgt de reiziger dus een advertentie die specifiek inspeelt op de behoefte van de reiziger.

Public-available transport

9292 wil niet louter kijken naar de vraag van de reiziger, maar ook naar het aanbod dat er bestaat. Daarvoor kijkt 9292 naar ‘public available transport’. “Deze soorten van vervoer zijn strikt genomen geen OV, maar wel publiek beschikbaar vervoer. 9292 heeft voor dit soort vervoer een zeer relevant publiek en wij willen dit graag voor de reiziger ontsluiten”, aldus Peter Coen Koppert van 9292.

Op basis van de locatie die de reiziger ingeeft, wordt dus bepaald welke advertentie de reiziger te zien krijgt. Hulman: “De reiziger moet een passende reis kunnen maken.” Overigens hoeft deze banner niet per se een alternatieve vervoersmogelijkheid te bevatten. Het kan een advertentie zijn voor een lokaal abonnement in het OV of een advertentie voor een kop koffie op het station waarvan de reiziger op dat moment reist. “We willen een kwalitatieve aanbieding doen, dus zo goed mogelijk passend in de context van het persoonlijke reisadvies”, vertelt Koppert.

Ticket boeken

9292 brengt voorlopig alleen het alternatieve vervoer onder de aandacht, maakt het bestellen van alternatief vervoer gemakkelijker en geeft de reiziger de garantie dat hij gebruik kan maken van goed vervoer. Via die banners kunnen de reizigers doorklikken naar het betreffende bedrijf om hierop bijvoorbeeld de regio-taxi te bestellen.

In de toekomst is het belangrijk dat het doorlinken van de informatie nog intelligenter wordt. 9292 ziet mogelijkheden om reizigers met een WMO indicatie makkelijker hun vervoer te kunnen laten regelen en wil reizigers meer relevante keuzes geven door in het reisadvies ook de prijs van de alternatieve reis op te nemen. “Zo willen we de keuze voor de reiziger zo gemakkelijk mogelijk maken en het OV een stimulans geven”, vertelt Hulman.

Meteen een ticket boeken voor de gehele reis of de taxi al bestellen behoort nu nog niet tot de mogelijkheden. Dit is wel een wens van 9292. “We willen niet alleen een etalage zijn voor deze andere vervoeropties, maar hopen met partijen ook het gemak voor de reiziger te kunnen vergroten”, vertelt Hulman. “We zijn technisch gereed om e-ticketing te leveren, maar het moet nog afgestemd worden met de vervoerders.”

Inge Jacobs

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.