Ad Toet, KNV

Vakbeurs Transports Publics richt zich op vervoer op maat

‘Made to measure-mobility’ ofwel vervoer op maat is dit jaar het belangrijkste thema van de Europese mobiliteitsbeurs Transports Publics, een beurs op het gebied van mobiliteit en OV. Verder wordt er veel aandacht geschonken aan elektrische voertuigen, innovatie in de OV-sector en aan zelfrijdende voertuigen. Ook Ad Toet, directeur Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), zal spreken tijdens een van de lezingen op de beurs.

De mobiliteitsbeurs in Parijs vindt dit jaar plaats op 14, 15 en 16 juni. Tijdens de beurs zullen sprekers vanuit de hele wereld hun visie geven op een veranderende OV-sector, van de inzet van deur-tot-deurreizen tot aan de verduurzaming van vervoer. Bovendien kunnen bezoekers nieuwe innovaties bekijken op de beurs.

Innovaties

Dit jaar zal de beurs grotendeels draaien om drie onderwerpen. De eerste betreft de inzet van schone brandstoffen en vervoersvormen die milieuvriendelijk zijn, zoals hybride voertuigen en elektrische motoren, maar ook mogelijkheden om energie op te wekken en op te slaan en cursussen om ‘groen’ te rijden. Ten tweede worden er oplossingen aangedragen voor een betere samenwerking tussen partijen, waarbij het kan gaan om het optimaliseren van overstappen, maar ook over de aanbiedingen van universele reizigerskaarten en het geven van goede reisinformatie. Als laatste gaat het om de zogenaamde actieve mobiliteit en aanvullende transportoplossingen, zoals deelauto’s en carpoolen.

De beurs wordt georganiseerd door de GART en de UITP, beide internationale organisaties die zich bezighouden met transport. Het congres wordt geopend en afgesloten met twee plenaire sessies waarin kopstukken en Europese experts hun visie over de sector zullen delen. Tussendoor vinden er nog een tiental workshops plaats, waarin meer wordt ingegaan op de technische inhoud en een interactief format. Hierin worden actuele kwesties uit de sector besproken.

Eregast

De eregast op Transports Publics is dit jaar de Colombiaanse stad Medellín. Het transportnetwerk van Medellín is zich de afgelopen jaren aan het ontwikkelen als een pionier en is inmiddels ook de weg van duurzame mobiliteit ingeslagen. Medellín bezit een uiterst compleet transportnetwerk voor trein, metro, kabelbaan, tram, bus en fiets, en is daarom verkozen als eregast voor de beurs.

De stad Medellín wijdt zich aan drie transport gerelateerde uitdagingen tegelijkertijd: betere aansluiting bij het nationaal transportnetwerk, de uitbreiding en verbinding van het stedelijk netwerk, en de ontwikkeling van alternatieve transportmiddelen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een (gratis) toegangsbadge kan men terecht op de website www.transportspublics-expo.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.