Blije Reizigers Prijs, Railforum

Railforum op zoek naar initiatieven voor de Blije Reizigers Prijs

Blije Reizigers Prijs, Railforum

Railforum is in het kader van de Blije Reizigers Prijs 2016 ook dit jaar weer op zoek naar nieuwe initiatieven die het doel hebben om het OV voor de reiziger te verbeteren. Vanaf vandaag kunnen initiatieven aangemeld worden om in aanmerking te komen voor deze prijs. Railforum hoopt met de uitreiking van de Blije Reizigers Prijs deze verschillende initiatieven landelijke bekendheid te geven en ze op grotere schaal te laten uitrollen. 

Om in aanmerking te komen voor deze prijs, moeten de initiatieven aan drie kenmerken voldoen. Zowel grote landelijke als kleine (regionale) initiatieven mogen meedoen, maar wel moet het initiatief al zijn uitgevoerd, moeten reizigers het ervaren als een verbetering en moet het verrassend en uniek zijn.

Prijsuitreiking

Railforum reikt deze prijs jaarlijks uit. Eerdere winnaars waren de Smart-OV proef, reisplanner GoAbout, het Reizen op rekening (RET) en het OV-diploma voor basisscholieren (Veilig Verkeer Nederland). De uitreiking vindt dit jaar plaats op 28 november.

Uit alle initiatieven kiezen de leden van Railforum vijf genomineerde initiatieven. Zodra die lijst met genomineerden vastgesteld is, kan het publiek daarop stemmen. Op die manier bepaalt de reiziger zelf wat hij de beste verbetering vindt. Voorafgaand aan de uitreiking van de Blije Reizigers Prijs geeft Railforum alvast landelijke bekendheid aan de genomineerde verbeteringen in oktober en november om zo bij te dragen aan een beter imago van het openbaar vervoer.

Initiatieven kunnen aangemeld worden via een mail naar info@railforum.nl.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.