HTM, iLost, BRP, Railforum

HTM wint Blije Reizigers Prijs 2016

HTM, iLost, BRP, Railforum

HTM heeft dit jaar de Blije Reizigers Prijs gekregen voor het programma waarmee de vervoerder gevonden voorwerpen gemakkelijker terug wil brengen bij de rechtmatige eigenaar. Circa 2000 stemmers verkozen dit initiatief uit in totaal vijf initiatieven die bedoeld zijn om de OV-reis voor de reiziger prettiger te maken. De Blije Reizigers Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door kennisnetwerk Railforum. 

Eerder dit jaar paste de Haagse vervoerder het proces aan waarop de vervoerder omging met gevonden voorwerpen en startte HTM met een campagne om reizigers erop te wijzen hoe gemakkelijk het was om gevonden voorwerpen terug te krijgen. De vervoerder maakt hiervoor gebruik van een nieuw systeem, waarin alle gevonden voorwerpen worden verzameld en geregistreerd. Foto’s van de objecten worden op internet geplaatst. Het internetbedrijf iLost is hiervoor verantwoordelijk.

Internet

Nu iLost alle voorwerpen registreert, fotografeert en deze foto’s op internet plaatst, kunnen reizigers volgens HTM zelf gemakkelijker hun verloren object terugvinden. Reizigers zijn hierdoor namelijk in staat om de hele dag op internet hun object zoeken. Wanneer ze dit vinden, moeten ze nog bewijzen dat het voorwerp werkelijk van hun is en dan krijgen ze tegen 4 euro administratiekosten het voorwerp thuisbezorgd.

HTM hoopt hierdoor meer voorwerpen te kunnen terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. Tijdens de presentatie van de vervoerder voorafgaand aan de uitreiking, bleek dat dit inderdaad is gelukt. Terwijl volgens de vervoerder eerder circa 5 procent weer bij de eigenaar terug werd bezorgd, is dit aantal sinds HTM gebruikmaakt van het nieuwe systeem gestegen naar 25 procent.

Genomineerden

Verder waren de audiotour van NS genomineerd, het klanttevredenheidsproject WELKOM! van Veolia, de wereldwijde boekingssite HappyRail en het petflesproject van de RET genomineerd voor de prijs van Railforum.

Het was de derde keer dat de Blije Reizigers Prijs werd uitgereikt. In eerdere jaren wonnen de Smart-OV proef, GoAbout, het Reizen op rekening (RET) en het OV-diploma voor basisscholieren (Veilig Verkeer Nederland).

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.