Keobike, fiets, Syntus

KeoBike breidt uit naar Barneveld

De gemeente Barneveld en vervoerder Syntus Gelderland hebben deze week het deelfietsconcept KeoBike geïntroduceerd. Die fiets is nu te huur bij het treinstation Barneveld Zuid, transferium Barneveld-Noord en bushalte De Punt in Voorthuizen. De gemeente hoopt dat het openbaar vervoer een meer aantrekkelijke optie wordt door ook fietsen aan te bieden. Zo wordt namelijk een ’totaaloplossing geboden tussen beginpunt en eindbestemming’.

Op verschillende plekken in de gemeente zijn carrousels geplaatst, met daarin de 12 deelfietsen. Die zijn via een app door de reiziger te ontgrendelen. “Ik ben blij met het initiatief en hoop dat veel mensen er gebruik van maken”, laat wethouder Hans van Daalen van Barneveld weten. “Het versterkt de bereikbaarheid van de bedrijven op Harselaar.”

KeoBike

Ruim een jaar geleden voegde Syntus deelfietsen toe aan het mobiliteitspakket dat de vervoerder verzorgt. Fietsen worden door de vervoerder namelijk gezien als een goede aanvulling op het openbaar vervoer. Het succes van de fiets als aanvulling op traditionele OV-modaliteiten is bewezen door de OV-fiets – waarmee vorig jaar 3,2 miljoen ritten zijn afgelegd – en de meeste vervoerders in Nederland hebben zich al op de fietsmarkt begeven.

De introductie van deze fiets in Barneveld is een experiment van de gemeente. Nu worden er wel OV-fietsen aangeboden op station Barneveld, maar nog niet op deze andere locaties. Door nu ook vanaf de bus- of andere treinhaltes een deelfiets aan te bieden, wil de gemeente ervaring opdoen met inspelen op de veranderende vervoersvraag van inwoners en reizigers.

Carrousel

Momenteel staan al op 24 plekken op de Veluwe deze carrousels van Keolis, waar reizigers een fiets kunnen nemen. Via de app kan een fiets gereserveerd en betaald worden, waarbij de smartphone van de reiziger teven fungeert als digitale fietssleutel. Het onderhoud en het herverdelen van de fietsen over de verschillende locaties wordt gedaan door het KeoBike-team uit Apeldoorn.

Het is ook mogelijk dat een reiziger zijn fiets op een andere plek inlevert dan waar hij zijn fiets in eerste instantie heeft gehuurd. Het gebruik van een fiets kost 1,50 per uur en 3,00 voor een hele dag.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

KeoBike breidt uit naar Barneveld | OVPro.nl
Keobike, fiets, Syntus

KeoBike breidt uit naar Barneveld

De gemeente Barneveld en vervoerder Syntus Gelderland hebben deze week het deelfietsconcept KeoBike geïntroduceerd. Die fiets is nu te huur bij het treinstation Barneveld Zuid, transferium Barneveld-Noord en bushalte De Punt in Voorthuizen. De gemeente hoopt dat het openbaar vervoer een meer aantrekkelijke optie wordt door ook fietsen aan te bieden. Zo wordt namelijk een ’totaaloplossing geboden tussen beginpunt en eindbestemming’.

Op verschillende plekken in de gemeente zijn carrousels geplaatst, met daarin de 12 deelfietsen. Die zijn via een app door de reiziger te ontgrendelen. “Ik ben blij met het initiatief en hoop dat veel mensen er gebruik van maken”, laat wethouder Hans van Daalen van Barneveld weten. “Het versterkt de bereikbaarheid van de bedrijven op Harselaar.”

KeoBike

Ruim een jaar geleden voegde Syntus deelfietsen toe aan het mobiliteitspakket dat de vervoerder verzorgt. Fietsen worden door de vervoerder namelijk gezien als een goede aanvulling op het openbaar vervoer. Het succes van de fiets als aanvulling op traditionele OV-modaliteiten is bewezen door de OV-fiets – waarmee vorig jaar 3,2 miljoen ritten zijn afgelegd – en de meeste vervoerders in Nederland hebben zich al op de fietsmarkt begeven.

De introductie van deze fiets in Barneveld is een experiment van de gemeente. Nu worden er wel OV-fietsen aangeboden op station Barneveld, maar nog niet op deze andere locaties. Door nu ook vanaf de bus- of andere treinhaltes een deelfiets aan te bieden, wil de gemeente ervaring opdoen met inspelen op de veranderende vervoersvraag van inwoners en reizigers.

Carrousel

Momenteel staan al op 24 plekken op de Veluwe deze carrousels van Keolis, waar reizigers een fiets kunnen nemen. Via de app kan een fiets gereserveerd en betaald worden, waarbij de smartphone van de reiziger teven fungeert als digitale fietssleutel. Het onderhoud en het herverdelen van de fietsen over de verschillende locaties wordt gedaan door het KeoBike-team uit Apeldoorn.

Het is ook mogelijk dat een reiziger zijn fiets op een andere plek inlevert dan waar hij zijn fiets in eerste instantie heeft gehuurd. Het gebruik van een fiets kost 1,50 per uur en 3,00 voor een hele dag.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.