Creditcards

Al duizenden NS-treinkaartjes afgerekend met creditcard

Stockfoto Pixabay

De mogelijkheid om een treinkaartje van NS online met creditcard af te rekenen, blijkt bijzonder populair. Sinds deze week biedt spoorvervoerder NS die optie aan en veel reizigers hebben daar meteen gebruik van gemaakt. Inmiddels wordt ruim 7 procent van alle transacties op de website ns.nl met creditcard afgerekend.

Volgens NS gaat het hier om duizenden verkochte kaartjes per dag. “Dit is echt fors voor een nieuwe optie”, aldus de vervoerder. Overigens was betalen met de creditcard wel al mogelijk bij NS-kaartautomaten en bij de balies op de stations. Ook internationale reizen konden via de site NS International afgerekend worden met de creditcard.

Buitenlandse reizigers

Met name de buitenlandse reizigers en de expats worden bediend door deze nieuwe manier van betalen. Expats willen wel met de trein reizen, maar hebben niet altijd een Nederlandse bankrekening. Afrekenen met iDeal is daardoor geen optie, terwijl voor deze groep betalen met de creditcard juist erg normaal is. Verder kunnen grensstreekbewoners in België en Duitsland nu ook gemakkelijker een treinkaartje kopen voor een reis binnen Nederland.

NS heeft deze mogelijkheid op ns.nl toegevoegd, omdat de vervoerder merkte dat reizigers het vreemd vonden dat ze op ns.nl niet met creditkaart konden betalen. “Hier zijn we mee aan de slag gegaan”, vertelt Edwin Bosveld van NS realisatiemanagement. Afgelopen week kregen we groen licht om de betaalmethode online te zetten. Zonder dat we reizigers vooraf informeerden over deze optie, werd er meteen veelvuldig gebruik van gemaakt.”

Creditcardnummer

Voor het gemak wordt er volgende week nog een kleine aanpassing doorgevoerd in de mogelijkheid om te betalen met een creditcard. Op dit moment moet een reiziger nog kiezen tussen de verschillende creditcards, namelijk VISA, Mastercard en American Express. Dit wordt één optie, zodat reizigers alleen maar hun creditcardnummer hoeven in te voeren.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Al duizenden NS-treinkaartjes afgerekend met creditcard | OVPro.nl
Creditcards

Al duizenden NS-treinkaartjes afgerekend met creditcard

Stockfoto Pixabay

De mogelijkheid om een treinkaartje van NS online met creditcard af te rekenen, blijkt bijzonder populair. Sinds deze week biedt spoorvervoerder NS die optie aan en veel reizigers hebben daar meteen gebruik van gemaakt. Inmiddels wordt ruim 7 procent van alle transacties op de website ns.nl met creditcard afgerekend.

Volgens NS gaat het hier om duizenden verkochte kaartjes per dag. “Dit is echt fors voor een nieuwe optie”, aldus de vervoerder. Overigens was betalen met de creditcard wel al mogelijk bij NS-kaartautomaten en bij de balies op de stations. Ook internationale reizen konden via de site NS International afgerekend worden met de creditcard.

Buitenlandse reizigers

Met name de buitenlandse reizigers en de expats worden bediend door deze nieuwe manier van betalen. Expats willen wel met de trein reizen, maar hebben niet altijd een Nederlandse bankrekening. Afrekenen met iDeal is daardoor geen optie, terwijl voor deze groep betalen met de creditcard juist erg normaal is. Verder kunnen grensstreekbewoners in België en Duitsland nu ook gemakkelijker een treinkaartje kopen voor een reis binnen Nederland.

NS heeft deze mogelijkheid op ns.nl toegevoegd, omdat de vervoerder merkte dat reizigers het vreemd vonden dat ze op ns.nl niet met creditkaart konden betalen. “Hier zijn we mee aan de slag gegaan”, vertelt Edwin Bosveld van NS realisatiemanagement. Afgelopen week kregen we groen licht om de betaalmethode online te zetten. Zonder dat we reizigers vooraf informeerden over deze optie, werd er meteen veelvuldig gebruik van gemaakt.”

Creditcardnummer

Voor het gemak wordt er volgende week nog een kleine aanpassing doorgevoerd in de mogelijkheid om te betalen met een creditcard. Op dit moment moet een reiziger nog kiezen tussen de verschillende creditcards, namelijk VISA, Mastercard en American Express. Dit wordt één optie, zodat reizigers alleen maar hun creditcardnummer hoeven in te voeren.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.