Elektrische bus allGo Almere Keolis

Keolis en TU Delft werken samen aan mobiliteit van de toekomst

Vervoerder Keolis slaat de handen ineen met de TU Delft om het hoofd te bieden aan ontwikkelingen op het gebied van openbaar vervoer. In het Smart Public Transport Lab gaan de twee de komende vijf jaar onderzoek en kennis delen over onderwerpen, zoals Mobility as a Service, zero-emissievoertuigen, Bus Rapid Transit en autonome voertuigen.

Keolis en de Technische Universiteit trekken samen op bij onderzoek, projecten, kennisdeling, ontwikkel- en monitoractiviteiten voor mobiliteitsoplossingen. Op die manier willen ze anticiperen op mobiliteitsinnovaties.

Thema’s

Er spelen nu veel onderwerpen op het gebied van mobiliteit en bij openbaar vervoer in het bijzonder. Dat zijn dus bijvoorbeeld MaaS en autonome voertuigen, maar ook regelmaatbeheersing in het ov, smart mobility, autonome voertuigen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verder moeten vervoerders aan de slag met big data, betaalinfrastructuren, sociale veiligheid en de effecten van service op reizigerstevredenheid.

De samenwerking houdt in dat de streekvervoer partner wordt van dit Smart Public Transport Lab en dat het dus toegang krijgt tot de Lab-onderzoeksresultaten. Keolis kan bovendien gemakkelijk in contact treden met MSc-studenten en onderzoekers voor bedrijfsprojecten, neemt zitting in de board of advice, krijgt toegang tot het wetenschappelijk netwerk van de TU en neemt deel aan trainingen en een jaarlijks seminar.

Activiteitenplan

Zolang deze samenwerking duurt, stellen Keolis en de TU Delft jaarlijks een activiteitenplan op. Verder worden periodiek de uitkomsten geëvalueerd om tot optimale resultaten te komen. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de behaalde resultaten, kan de samenwerking na vijf jaar worden verlengd.

Lees ook:

Het gebruik van data om het OV te optimaliseren vormt dit jaar het thema voor het BusVision Congres 2018. Wil je weten hoe over dit onderwerp wordt gedacht door Nederlandse partijen? Neem dan deel aan het BusVision Congres, 11 oktober in de Expo Houten. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.