‘Wachtverzachter’ bij storing wint Summer Challenge

Een app om de reiziger beter te bedienen tijdens een storing, heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen tijdens de Summer Challenge. Tijdens deze wedstrijd werken 50 jonge werknemers in het OV in teams samen aan een oplossing voor verschillende vraagstukken in de sector. De winnaars bedachten een platform dat reizigers bijvoorbeeld informatie geeft over de storing en alternatieve reismethodes, maar ook aanbiedingen om de wachttijd prettiger te maken.

De Summer Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door de Jonge Veranderaars, een organisatie onder Railforum voor jonge professionals uit de mobiliteitssector. Dit jaar gingen alle ideeën over een aantrekkelijk en laagdrempelig OV.

Jury

Tijdens deze Summer Challenge gaan de jongeren bijna zeven weken samen aan de slag om een oplossing te verzinnen. Daarna presenteren ze dit aan een jury uit de sector. De juryleden waren dit jaar Chris Verstegen (ProRail), Arjan Vaandrager (KNV), Bas Bakker (NS), Hakan Zor (RET), Eric Mink (Ministerie IenW), Talitha Koek (GVB) en Emile Broersma (Keolis). Zij beoordeelden in de ideeën op basis van effectiviteit, creativiteit en de businesscase.

De winnaars krijgen 5000 euro voor een natraject en nog een prijs van 2000 euro om het idee uit te werken. Het team NoSUP werd tweede. Zij hadden het idee om te stoppen met zogenaamd Single-Use-Plastics op stations en hiervoor alternatieven te zoeken. Ze dachten dan aan herbruikbare lunchboxen en doppers voor NS-businesscard houden. Zij haalden met dit idee ook nog een bedrag van 5000 euro binnen van NS en ProRail.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.