Retailketen Broodzaak op NS-stations

Kopers voor Broodzaak, Smullers en Starbucks op NS-stations

foto NS

Spoorvervoerder NS heeft drie partijen geselecteerd die de exploitatie van de retailformules Broodzaak, Smullers en Starbucks op zich mogen nemen. De winkels van de Broodzaak komen eind dit jaar in handen van HMSHost en Smuller wordt vanaf 1 februari overgedragen aan Lagardere. SSP is geselecteerd om Starbucks over te nemen. NS heeft enkele ketens op de markt gebracht, nadat de vervoerder van de toenmalige minister van Financiën de taak kreeg om zich op de kerntaak te richten.

Deze maand werd ook bekend dat NS de negen winkels van de formule HEMA op het station per 1 oktober aanstaande overdraagt aan HEMA B.V. De in totaal 1600 medewerkers van deze ketens worden met een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket mee over gaan naar de nieuwe exploitant.

Openingstijden

Lang niet iedereen was voorstander van het besluit om de stationsketens af te stoten. Er werd onder andere gevreesd voor minder betrokkenheid van het personeel en minder lange openingstijden, waardoor de stations ’s avonds veel minder aantrekkelijke plaatsen worden om te wachten. NS laat zelf echter weten een regiefunctie te blijven vervullen.

“We zullen voortdurend monitoren of het aanbod voldoet aan de wensen van de reiziger”, aldus de vervoerder. “Daarnaast heeft NS met de geselecteerde marktpartijen afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het aanbod, openingstijden en de dienstverlening aan de reiziger. Zo houdt NS regie op de kwaliteit en de diversiteit van het winkelaanbod op de stations.” NS houdt de Kiosk, de StationsHuiskamer, Railcatering, AH to go en Julia’s wel in eigen beheer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.