busstation Eindhoven

Hermes slaat handen ineen met Q-Park

Foto: VDL VDL Citeas SLFA Electric – Hermes Eindhoven

De Eindhovense vervoerder Hermes is de samenwerking aangegaan met parkeerdienstverlener Q-Park om de bereikbaarheid van Eindhoven Airport te bevorderen. Reizigers kunnen voortaan online een combikaart kopen voor een parkeerplaats bij Q-Park Meerhoven en een buskaartje. Daarmee kunnen ze verder reizen naar het vliegveld. Een parkeerplaats kost op deze locatie 3,52 euro per dag en is daarmee één van de goedkoopste parkeermogelijkheden rondom de luchthaven.

Reizigers zijn nauwelijks langer bezig, aangezien de bussen van Hermes overdag frequent stoppen bij de halte Meerrijk – een bushalte op een afstand van 150 meter van de parkeerplaats. In acht minuten komt de reiziger dan op Eindhoven Airport. “Onze klanten combineren steeds vaker verschillende vervoersvormen om van A naar B te reizen”, vertelt Mariëlle Velthoven, Head of Sales & Marketing van Q-Park Nederland.

Smart mobility

Het is een voorbeeld van een ‘smart mobility’-concept, waarbij reizigers niet langer aan één modaliteit gebonden zijn. “Reizigers kunnen dankzij deze samenwerking eenvoudig een parkeerplaats boeken met aansluitend een gegarandeerde snelle verplaatsing naar het vliegveld”, aldus Dorothé Wennekendonk van Hermes. “Hierdoor wordt de bereikbaarheid van Eindhoven Airport bevorderd. Bovendien is het ook nog eens een duurzame oplossing.”

Q-Park merkt ook dat parkeerlocaties steeds meer fungeren als mobiliteitsknooppunten. Velthoven: “Ze zijn niet alleen eindpunt, maar ook een vertrekpunt voor de rest van de reis en maken onderdeel uit van de reisbeleving. Hierin gaat Q-Park steeds meer de samenwerking aan met andere mobiliteitsaanbieders. We vormen één integrale keten, waarbij het ontzorgen van reizigers centraal staat. Park+Fly is daar een goed voorbeeld van.”

BusVision Congres 2018 banner

Dit is een goed voorbeeld van smart mobility. Om een wildgroei van dit soort initiatieven te voorkomen, is echter regie van de overheid nodig. Wie moet die regierol op zich nemen? Neem deel aan het BusVision Congres en leer er alles over, 11 oktober in Expo Houten. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Hermes slaat handen ineen met Q-Park”

Pat Rick|04.10.18|16:37

Goede oplossing om de parkeerproblemen van de wijk Meerhoven op te lossen. Vakantiegangers parkeren hun auto vlakbij de bushaltes, maar op de parkeerplekken bedoeld voor bewoners.

De tarieven van Eindhoven Airport zoals bij Westfields zijn vergelijkbaar met die van Schiphol, wat belachelijk is, want ‘Welschap’ is veel kleiner. Natuurlijk begrijp ik dat men daar munt uit wil slaan, maar er zijn grenzen. Wellicht moeten ze met dit goedkopere alternatief hun prijzen bijstellen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.