MaaS-congres 2018

Deel uw kennis over MaaS op het Maas Congres België

De ambities op het gebied van Mobility as a Service (MaaS) in België zijn fors, maar de uitdagingen tegelijkertijd ook. Er bestaan op vrijwel alle onderdelen nog een groot aantal vragen. Op die vragen geven we later dit jaar antwoord tijdens het MaaS Congres België. Denkt u dat u met uw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan deze eerste editie? Dan vragen wij u een paper in te sturen.

Er worden in België al aanzienlijke stappen gezet op het gebied van MaaS. Deelsystemen komen al aan alle kanten op en het Antwerpse stadsbestuur zette onlangs een project in de markt met het doel om verschillende losse mobiliteits-apps met elkaar te integreren. Plannen genoeg dus, maar door kennis te delen kunnen stappen nog slimmer en sneller worden gezet.

Onderwerpen

In Nederland zijn al twee succesvolle edities van dit congres georganiseerd door OVPro-zusterblad VerkeersNet, waardoor nu naar mogelijkheden over de grens wordt gekeken. Tijdens deze editie wordt de focus onder andere gelegd op praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland, de rol, visie en machtspositie van de overheid en de hindernissen om data te delen en diensten te integreren. Verder wordt de reiziger zelf niet vergeten: hoe kan hij straks het beste betalen voor zijn mobiliteit? En hoe is die überhaupt over te halen om zijn gedrag te veranderen?

Uw bijdrage kunt u inzenden middels onderstaand formulier. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 20 september. Dit hoeft nog geen volledig paper te zijn, een concreet voorstel/samenvatting is in eerste instantie voldoende. De inzenders van de beste bijdragen worden uitgenodigd om hun ideeën uit te werken en om een presentatie te verzorgen op het MaaS Congres, later dit jaar. We maken graag ruimte voor verdieping. Schroom dus niet om technische en/of inhoudelijke papers in te zenden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deel uw kennis over MaaS op het Maas Congres België | OVPro.nl
MaaS-congres 2018

Deel uw kennis over MaaS op het Maas Congres België

De ambities op het gebied van Mobility as a Service (MaaS) in België zijn fors, maar de uitdagingen tegelijkertijd ook. Er bestaan op vrijwel alle onderdelen nog een groot aantal vragen. Op die vragen geven we later dit jaar antwoord tijdens het MaaS Congres België. Denkt u dat u met uw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan deze eerste editie? Dan vragen wij u een paper in te sturen.

Er worden in België al aanzienlijke stappen gezet op het gebied van MaaS. Deelsystemen komen al aan alle kanten op en het Antwerpse stadsbestuur zette onlangs een project in de markt met het doel om verschillende losse mobiliteits-apps met elkaar te integreren. Plannen genoeg dus, maar door kennis te delen kunnen stappen nog slimmer en sneller worden gezet.

Onderwerpen

In Nederland zijn al twee succesvolle edities van dit congres georganiseerd door OVPro-zusterblad VerkeersNet, waardoor nu naar mogelijkheden over de grens wordt gekeken. Tijdens deze editie wordt de focus onder andere gelegd op praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland, de rol, visie en machtspositie van de overheid en de hindernissen om data te delen en diensten te integreren. Verder wordt de reiziger zelf niet vergeten: hoe kan hij straks het beste betalen voor zijn mobiliteit? En hoe is die überhaupt over te halen om zijn gedrag te veranderen?

Uw bijdrage kunt u inzenden middels onderstaand formulier. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 20 september. Dit hoeft nog geen volledig paper te zijn, een concreet voorstel/samenvatting is in eerste instantie voldoende. De inzenders van de beste bijdragen worden uitgenodigd om hun ideeën uit te werken en om een presentatie te verzorgen op het MaaS Congres, later dit jaar. We maken graag ruimte voor verdieping. Schroom dus niet om technische en/of inhoudelijke papers in te zenden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.